Farmer obojio psa u tigra da mu sačuva useve!

Očajnički želeći da zaštiti svoju framu od nasilnih lopova majmuna inidijski zemljoradnik iz Karnatake u Indiji obojio je svog psa u boje tigra odnosno da izgleda poput tigra u nadi da će to uplašiti majmune.

Zanimljivosti 05.12.2019 | 16:00
Farmer obojio psa u tigra da mu sačuva useve!
Srikant Govda, zemljoradnik iz Indije, nedavno je došao na međunarodne novinske naslove nakon što je objavljeno da je bojom za kosu obojio svog psa čuvara u karakteristične pruge tigra.

Njegov pas Pusk je već imao crvenkastu boju dlake, pa je jedino morao dodati crne pruge i nešto bele da bi mu dao tigrasti izgled. Govda nije želeo oduvek da poseduje tigra, već se on, nadao da će prerušavanje psa oterati nasilne kradljivce majmune koji mu uništavaju useve na njivi.

Indijski farmer rekao je novinarima da je ideju dobio pre četiri godine kada je posetio mesto Utara Kanadu i naišao na farmera koji je koristio lažnu tigrovu lutku kako bi uplašio majmune.

Izgledalo je glupo, ali on je pokušao i iznenadio se kada je u stvari uspeo u tome. Međutim, bio je uveren da igračka tigar neće dugo prevariti majmune, pa je odlučio pokušati i nešto drugo i to sa svojim psom!



Indijski farmer Govda nije samo koristio boju za kosu kako bi njegov čuvar izgledao kao pravi mali tigar, već je i postavljao velike postere pravih tigrova i sopstvenog lažnog tigra po celoj njegovoj obradivoj zemlji, nadajući se da će to majmune držati podalje od njegovih useva i njive.

Posao "lakiranja" navodno ne šteti psu. To je zapravo boja za kosu i traje do mesec dana pre nego što izbledi.

Ideja farmera Srikanta Govda bila je toliko uspešna da je inspirisala druge indijske farmere da slede njegov primer.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar