ПДП: О Републици Српској одлучује се у Сарајеву

-Очигледно је да је СНСД одлучивање о Републици Српској премјестио у Сарајеву након што су годинама понављали исту причу према којој су они који сједе у Сарајеву и сарађују са СДА - издајници, саопштено је из Партије демократског прогреса (ПДП)

Република Српска 05.12.2019 | 15:33
ПДП: О Републици Српској одлучује се у Сарајеву
- Нови предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија (СНСД) и даље не одговара на суштинско питање - да ли ће у првим мјесецима његовог мандата доћи до повећања ПДВ-а или не, саопштено је из ПДП, који још једном позивају Тегелтију да што прије одговори на ово питање.

"Тегелтија данима не говори о повећању ПДВ-а. Не жели да каже ниједну ријеч о томе. Грађани Српске имају право да знају да ли ће услиједити још један удар на њихове буџете и новчанике и зашто се то дешава. Уколико Тегелтија наставља да крије одговор на ово питање, више је него јасно да се спрема повећање ПДВ-а", каже се у саопштењу и додаје:

-Очигледно је да је СНСД одлучивање о Републици Српској премјестио у Сарајеву након што су годинама понављали исту причу према којој су они који сједе у Сарајеву и сарађују са СДА - издајници.

Даље се наводи да се ПДП 20 година противи томе да се о Српској одлучује у Сарајеву.

"СНСД је то објеручке прихватио чим су им понуђене фотеље. О Српској се одлучује у Бањој Луци, а не у Сарајеву", упозоравају из ПДП и констатују да "због страха од својих коалиционих партнера у Сарајеву СНСД не смије да одговори да ли ће Дан Републике Српске да се слави на основу Закона о Дану РС или на основу једнократне одлуке Владе Републике Српске".

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

показасте

05.12.2019 14:35

ви заједно са сдс право лице, сад у затвор и у заборав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма Да

05.12.2019 16:56

Иди по сендвич.

Name

момо

05.12.2019 17:08

јес јес сацемо ми тамо србовавати и јареце пецење пивама заливати

Name

РАЈНА

05.12.2019 14:40

нема ње више, Тегелтија гаси свјетло . Није чудно што се народ исељева, боље сад натанане, него сутра кад потјера. За Тегелтију и Додика, један хит , плачи мала плачи, осто сам на Рачи, тако ће нама бити УСКОРО. Хит је примјерен шаторским весељима, мркоњићког и лакташког клана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепи Боро

05.12.2019 14:45

кмееееееее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.12.2019 16:03

Оваква РС не треба ни да постоји. Овај народ не заслужује да има своју шупу камо ли ентитет. Уништена су сва предузеца . Све је у дуговима и пропада . О чему ти Боранијо причаш ? РС је само име и ништа висе . Ови сто сједе да представљају народ су мупет схоw и смјехурија. И још коштају .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.12.2019 17:05

Допремијерка и федерална министрица финансија Јелка Милићевић потврдила је данас да буџет Федерације БиХ за идућу годину износи вишее од 4.9 милијарди КМ и да већи је за 2.2 милијарде КМ (83 посто) у односу на овогодишњи.

Name

Вјецити опозиционар

05.12.2019 16:30

Карте су напокон отворене, сада се види ко је издајник. Чекао је да оде на функцију у Сарајево и да поништи свако одлучивање у РС-у и како се то зове? Питање за гласаче снсд-а то је ИЗДАЈА Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

05.12.2019 19:20

Јеси паметан губис тло јунацино тек цес видјети на изборима

ОДГОВОРИТЕ