PDP: O Republici Srpskoj odlučuje se u Sarajevu

-Očigledno je da je SNSD odlučivanje o Republici Srpskoj premjestio u Sarajevu nakon što su godinama ponavljali istu priču prema kojoj su oni koji sjede u Sarajevu i sarađuju sa SDA - izdajnici, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP)

Republika Srpska 05.12.2019 | 15:33
PDP: O Republici Srpskoj odlučuje se u Sarajevu
- Novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) i dalje ne odgovara na suštinsko pitanje - da li će u prvim mjesecima njegovog mandata doći do povećanja PDV-a ili ne, saopšteno je iz PDP, koji još jednom pozivaju Tegeltiju da što prije odgovori na ovo pitanje.

"Tegeltija danima ne govori o povećanju PDV-a. Ne želi da kaže nijednu riječ o tome. Građani Srpske imaju pravo da znaju da li će uslijediti još jedan udar na njihove budžete i novčanike i zašto se to dešava. Ukoliko Tegeltija nastavlja da krije odgovor na ovo pitanje, više je nego jasno da se sprema povećanje PDV-a", kaže se u saopštenju i dodaje:

-Očigledno je da je SNSD odlučivanje o Republici Srpskoj premjestio u Sarajevu nakon što su godinama ponavljali istu priču prema kojoj su oni koji sjede u Sarajevu i sarađuju sa SDA - izdajnici.

Dalje se navodi da se PDP 20 godina protivi tome da se o Srpskoj odlučuje u Sarajevu.

"SNSD je to objeručke prihvatio čim su im ponuđene fotelje. O Srpskoj se odlučuje u Banjoj Luci, a ne u Sarajevu", upozoravaju iz PDP i konstatuju da "zbog straha od svojih koalicionih partnera u Sarajevu SNSD ne smije da odgovori da li će Dan Republike Srpske da se slavi na osnovu Zakona o Danu RS ili na osnovu jednokratne odluke Vlade Republike Srpske".

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

pokazaste

05.12.2019 14:35

vi zajedno sa sds pravo lice, sad u zatvor i u zaborav

ODGOVORITE
Name

Ma Da

05.12.2019 16:56

Idi po sendvič.

Name

momo

05.12.2019 17:08

jes jes sacemo mi tamo srbovavati i jarece pecenje pivama zalivati

Name

RAJNA

05.12.2019 14:40

nema nje više, Tegeltija gasi svjetlo . Nije čudno što se narod iseljeva, bolje sad natanane, nego sutra kad potjera. Za Tegeltiju i Dodika, jedan hit , plači mala plači, osto sam na Rači, tako će nama biti USKORO. Hit je primjeren šatorskim veseljima, mrkonjićkog i laktaškog klana.

ODGOVORITE
Name

lepi Boro

05.12.2019 14:45

kmeeeeeeee!

ODGOVORITE
Name

Re

05.12.2019 16:03

Ovakva RS ne treba ni da postoji. Ovaj narod ne zaslužuje da ima svoju šupu kamo li entitet. Uništena su sva preduzeca . Sve je u dugovima i propada . O čemu ti Boranijo pričaš ? RS je samo ime i ništa vise . Ovi sto sjede da predstavljaju narod su mupet show i smjehurija. I još koštaju .

ODGOVORITE
Name

Re

05.12.2019 17:05

Dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević potvrdila je danas da budžet Federacije BiH za iduću godinu iznosi višee od 4.9 milijardi KM i da veći je za 2.2 milijarde KM (83 posto) u odnosu na ovogodišnji.

Name

Vjeciti opozicionar

05.12.2019 16:30

Karte su napokon otvorene, sada se vidi ko je izdajnik. Čekao je da ode na funkciju u Sarajevo i da poništi svako odlučivanje u RS-u i kako se to zove? Pitanje za glasače snsd-a to je IZDAJA Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Ro

05.12.2019 19:20

Jesi pametan gubis tlo junacino tek ces vidjeti na izborima

ODGOVORITE