КК Црвена звезда: Неки се боје јединства српских клубова

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс саопштио је данас, како наводи, у циљу вјеродостојног обавјештавања српске кошаркашке јавности, да неучествовањем свог представника на састанку радне групе АБА лиге у Загребу, клуб није желио да доноси било какве одлуке без представника још једног српског клуба, који заједно с Црвеном звездом, без обзира на бројне несугласице, чини интегрални и важан дио АБА лиге у сваком смислу.

Кошарка 05.12.2019 | 14:45
КК Црвена звезда: Неки се боје јединства српских клубова
"Потврду наших тврдњи о дисфункционалности АБА лиге доноси и податак да представник КК Партизан НИС није добио никакав повратни одговор у вези с термином састанка, нити је КК Црвена звезда мтс о томе била обавијештена", наводе из Звезде.

Како се истиче, обавијештени су да су сви учесници Радне групе потрдили своје присуство за састанак 4. децембра 2019. године у Загребу.

"Стичемо утисак да се појединци све очигледније прибојавају тако ријетко виђеног јединственог става српских клубова и то у вези с кључним питањима за даље функционисање АБА лиге. Својеврсну потврду за то добили смо и у појединим јучерашњим јавним реакцијама или препричавањима телефонских разговора, након нашег саопштења у коме смо јасно упозорили на дешавања која неодољиво подсјећају на претходне сезоне".

Наводе да оно што говори о кампањском приступу и одсуству визије за будућност АБА лиге је чињеница да појединци не схватају промјене и тенденције у европској клупској кошарци, у којој за лигу "корпоративно-коалиционог" приступа неће бити мјеста - јер као таква сигурно неће ни постојати.

"Посебно нас обесхрабрује чињеница да појединци не схватају суштину и величину проблема, у смислу будућности регионалне кошарке, а за нас на првом мјесту интереса српске кошарке."

"Наш интерес јесте опстанак прве и друге АБА лиге, али не по моделу у коме ће српски клубови бити декор и мета 'специјалаца' већ оно што треба да буду - интегрални дио ових лига, без којих АБА лиге сигурно не би биле оно што јесу, а вјероватно не би ни постојале. Допало се то некоме или не! Зато КК Црвена звезда мтс понавља још једном, или ће договорени принципи на Скупштини АБА лиге бити примењивани, или ове и (такве) лига не требају никоме - нити националним лигама региона, а понајмање Евролиги", закључује се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар