Вучић: Челично пријатељство Србије и Кине

Србија је изузетно посвећена јачању сарадње с Кином, а потврда доласка предсједника Си Ðинпинга, најављена за сљедећу годину, велика је част и доказ челичног пријатељства Србије и Кине, поручио је данас предсједник Александар Вучић на састанку с амбасадорком Кине Чен Бо.

Србија 05.12.2019 | 13:59
Вучић: Челично пријатељство Србије и Кине
Предсједник Вучић и амбасадорка Чен разговарали су о развоју и даљем унапређењу односа двије земље.

Амбасадорка Чен је нагласила да се интензивно ради на припреми самита 17+1, који ће бити одржан у априлу сљедеће године у Кини и извијестила предсједника Вучића о стању инвестиција кинеских компанија у Србији.

Они су размотрили заједничке инфраструктурне пројекте, као што су пруга Београд - Будимпешта и рад на дионици аутопута Прељина - Пожега, чија је успјешна реализација у току.

На састанку је било ријечи и о прузи Београд - Ниш - Прешево, којом би Србија постала незаобилазан коридор за транспорт робе од великих грчких лука ка срцу Европе, истакавши посебан економски значај и могућност развоја индустријских зона дуж ове пруге.

Предсједник Вучић је упутио молбу амбасадорки Чен да пренесе његове братске и пријатељске поздраве предсједнику Сију и истакао да је Србија трајно опредијељена за најближе односе на Народном Републиком Кином, саопштила је служба за сарадњу с медијима предсједника Републике.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар