Vučić: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Srbija je izuzetno posvećena jačanju saradnje s Kinom, a potvrda dolaska predsjednika Si Ðinpinga, najavljena za sljedeću godinu, velika je čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, poručio je danas predsjednik Aleksandar Vučić na sastanku s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Srbija 05.12.2019 | 13:59
Vučić: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine
Predsjednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su o razvoju i daljem unapređenju odnosa dvije zemlje.

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi samita 17+1, koji će biti održan u aprilu sljedeće godine u Kini i izvijestila predsjednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd - Budimpešta i rad na dionici autoputa Preljina - Požega, čija je uspješna realizacija u toku.

Na sastanku je bilo riječi i o pruzi Beograd - Niš - Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge.

Predsjednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsjedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredijeljena za najbliže odnose na Narodnom Republikom Kinom, saopštila je služba za saradnju s medijima predsjednika Republike.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar