Тегелтија: БиХ своје односе треба развијати на основу Програма реформи

„БиХ своје односе с НАТО-ом треба развијати у складу с властитим интересима и потребама, полазећи од 'Програма реформи БиХ', као базичног документа којим је дефинисан оквир даљег развоја односа између двије страна“, нагласио је Тегелтија.

Босна и Херцеговина 05.12.2019 | 12:01
Тегелтија: БиХ своје односе треба развијати на основу Програма реформи
Сјеверноатлантски савез (НАТО) у контексту бројних безбједносних изазова данашњице има незанемарљиву улогу у Босни и Херцеговини, казао је то данас Зоран Тегелтија, чије би именовање за предсједавајућег Савјета министара требало бити потврђено на хитној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Како је нагласио, од озбиљних безбједносних изазова од којих није поштеђена ни Босна и Херцеговина, попут мигрантске кризе, радикализма и тероризма, неопходно је развијати сарадњу са свима на партнерским односима. 
 
Додао је да се сарадња треба одвијати у складу с уставним и законским рјешењима, али и у складу с исказаном вољом и опредјељењем свих њених конститутивних народа.

„БиХ своје односе с НАТО-ом треба развијати у складу с властитим интересима и потребама, полазећи од 'Програма реформи БиХ', као базичног документа којим је дефинсан оквир даљег развоја односа између двије страна“, нагласио је Тегелтија.

Он је оцијенио да БиХ мора развијати сарадњу са свима, али и у складу с исказаном вољом и опредјељењем свих њених конститутивних народа, те само оне активности, биле оне унутрашњег или спољног карактера, које почивају на договору и сагласности свих у БиХ имају шансу за успјех, у корист и на добробит свих њених грађана.

„Само на тај начин БиХ ће се манифестовати као заједница равноправних народа. Не можемо себи дозволити било какав луксуз да питања о којима не постоји потпуна сагласност у БиХ доминирају нашим животима“, став је Тегелтије, преноси Фена.



(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Шта

05.12.2019 11:20

Експерт!?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.12.2019 12:28

Није еxперт,али заступа интерес Српске.

Name

ре

05.12.2019 13:10

повраћа ми се ОД ЊИХОВИХ ФАЦА БЉУТАВИХ.

Name

ре

05.12.2019 13:39

Wелцоме то НАТО

Name

АР

05.12.2019 12:48

Са бозиом помоци Само да се ми увуцемо у НАТО За 2 године ми це мо њих растурити Али изнутра незнају људи у ста се упустају

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.12.2019 12:56

Спасава Бају.

ОДГОВОРИТЕ