Пензионер ухапшен јер је 24.000 пута звао телефонску компанију!

71-годишњи пензионер из Јапана Акитошијо Окамото недавно је ухапшен од стране полиције након што је 24. 000 пута у две године назвао одељење за кориснике највећег јапанског телефонског оператора,жалећи се запосленима да компанија није испоштовала склопљени уговор.

Занимљивости 04.12.2019 | 19:00
Пензионер ухапшен јер је 24.000 пута звао телефонску компанију!
Ухапшен је због сумње да је "лажно ометао пословање" компаније, рекао је портпарол.

Само у месецу октобру, 71-годишњи мушкарац из места Касукабе Акитошијо Окамото наводно је за једну недељу назвао бесплатни број јапанског телеком гиганта КДДИ 411 пута да се жали због тога што његов телефон није у могуц́ности да преузме радио емисије.

У последње две године КДДИ је регистровао око 24.000 позива од пензионера Окамота, што чини просечно 33 телефонска позива дневно!

Све време КДДИ корпорација није била склона да поднесе тужбу против пензионера све до прошле недеље, када је због учесталости жалби постало превише на крају је морала да поднесе тужбу.

Јапан се данас иначе, суочава са све већим бројем социјалних проблема који настају као последица све већег броја особа трећег животног доба.

Према јапанским медијским изворима, Окамото је понекад позивао број за подршку КДДИ само да би тражио да представници компаније "дођу и да му се извине се због кршења уговора и непоштене пословне праксе“.

71-годишњак себе сматра жртвом, али општа друштвена реакција јапанаца на његове 24.000 жалбе је мешовита. Док неки верују да би корпорације попут КДДИ-а могле боље решити дату ситуацију, други су уверени да је Окамото ипак много претерао у зивкању телефоном.

Акитосхи Окамото је ухапшен прошлог месеца и тренутно је под истрагом. Оптужен је за опструкцију пословања, јапански злочин који се углавном дефинише као ометање нечије способности да редовно и нормално послује.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар