Penzioner uhapšen jer je 24.000 puta zvao telefonsku kompaniju!

71-godišnji penzioner iz Japana Akitošijo Okamoto nedavno je uhapšen od strane policije nakon što je 24. 000 puta u dve godine nazvao odeljenje za korisnike najvećeg japanskog telefonskog operatora,žaleći se zaposlenima da kompanija nije ispoštovala sklopljeni ugovor.

Zanimljivosti 04.12.2019 | 19:00
Penzioner uhapšen jer je 24.000 puta zvao telefonsku kompaniju!
Uhapšen je zbog sumnje da je "lažno ometao poslovanje" kompanije, rekao je portparol.

Samo u mesecu oktobru, 71-godišnji muškarac iz mesta Kasukabe Akitošijo Okamoto navodno je za jednu nedelju nazvao besplatni broj japanskog telekom giganta KDDI 411 puta da se žali zbog toga što njegov telefon nije u mogućnosti da preuzme radio emisije.

U poslednje dve godine KDDI je registrovao oko 24.000 poziva od penzionera Okamota, što čini prosečno 33 telefonska poziva dnevno!

Sve vreme KDDI korporacija nije bila sklona da podnese tužbu protiv penzionera sve do prošle nedelje, kada je zbog učestalosti žalbi postalo previše na kraju je morala da podnese tužbu.

Japan se danas inače, suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posledica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba.

Prema japanskim medijskim izvorima, Okamoto je ponekad pozivao broj za podršku KDDI samo da bi tražio da predstavnici kompanije "dođu i da mu se izvine se zbog kršenja ugovora i nepoštene poslovne prakse“.

71-godišnjak sebe smatra žrtvom, ali opšta društvena reakcija japanaca na njegove 24.000 žalbe je mešovita. Dok neki veruju da bi korporacije poput KDDI-a mogle bolje rešiti datu situaciju, drugi su uvereni da je Okamoto ipak mnogo preterao u zivkanju telefonom.

Akitoshi Okamoto je uhapšen prošlog meseca i trenutno je pod istragom. Optužen je za opstrukciju poslovanja, japanski zločin koji se uglavnom definiše kao ometanje nečije sposobnosti da redovno i normalno posluje.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar