Комшић: Савјет министара БиХ до краја године

Предсједавајући и чланови Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и Милорад Додик боравиће данас и сутра у званичној посјети Републици Словенији.

Босна и Херцеговина 04.12.2019 | 13:26
Комшић: Савјет министара БиХ до краја године
– Драго нам је да имамо пријатеља и да смо га увијек имали у државном врху Словеније, да сарадња иде на један задовољавајући начин. Завољство нам је да имамо пријатеља који је већ пристуан у евроатланским интеграцијама и ако треба можемо се обратити на праву адресу када је ријеч о будућем путу БиХ ка еуроатлантским интеграцијама – навео је Комшић.

Како је навео, говорили су и о питање миграција.

– Дошли смо до једног закључка да ако треба заједнички да интервенишемо према институцијама Европске уније и нове Европске комисије како бисмо ријешили питање миграција на задовљавајући начин, тамо гдје настају. Сигуран сам да можемо очекивати повећање сарадње. Драго нам је да имамо разумијевање предсједника Пахора када је ријеч о тзв. мини Шенгену.

Иницијатива је добро дошла, свака сарадња је добра, али неке ствари морамо дефинисати на прави начин. Предсједник Пахор је ту на трагу онога што и ми мислимо о цијелој иницијативи, она не може бити никакава замјена за европски пут БИХ – навео је Комшић.

Потврдио је да је повратак жена и дјеце из Сирије у БиХ ове седмице. 

– То су наши људи који су тамо боравили, ријеч је о женама и дјеци. Те ствари се држе под пуном контролом – навео је Комшић.

Говорећи о формирању власти на државном нивоу, Комшић је навео да је сутра сједница Парламента БиХ.

– Ако ствари буду текле како треба, БиХ би прије Нове године могла имати нови Савјет министара. За очекивати је да БиХ крајем ове године или почетком наредне има формирано нови Савјет министара. Да будем опрезан, знајући да у БиХ знају виједити Марфијеви закони. Оптимиста сам да ћемо завршити овај посао онако како смо планирали – навео је Комшић.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар