Посланици НСРС данас о Закону о дјечијој заштити

Сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС) биће настављена данас разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити.

Република Српска 04.12.2019 | 07:47
Посланици НСРС данас о Закону о дјечијој заштити
Посланици опозиције упутили су низ критика на измјене и допуне Закона о геолошким истраживањима, а по ријечима помоћника министра енергетике и рударства Есада Салчина, новим одредбама продужава се са пет на седам година рок у коме је правно лице које врши експлоатацију дужно да обнови елаборат.

То, како је додао, смањује трошкове пословања концесионара.

Завршена је и расправа о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о Гарантном фонду РС, којим се укида ограничење да Фонд не може издавати гаранције за финансирање трговинске дјелатности.

Министрица финансија Зора Видовић рекла је да је предложеним рјешењима омогућено да Фонд издаје гаранције за кредите предузетницима за потребе рефинансирања њихових раније одобрених кредита и финансијских обавеза код исте банке или друге финансијске организације под условом да је промјена услова првобитног уговора узрокована текућим потребама предузетника, а не његовим финансијским потешкоћама.

Посланици су обавили расправу и о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о стварним правима, на који су бошњачки посланици уложили бројене амандмане, јер садржи одредбе које директно или индиректно задиру у питање државне имовине, те нису у складу с Уставом и другим прописима БиХ.

Народна скупштина Републике Српске јуче је разматрала и измјене и допуне Закона о добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима.

На дневном реду сједнице парламента је још 15 тачака.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мрки

04.12.2019 08:10

ааааа, сад це Бурле дјеци дати додатак од 24 КМ свака 3 мјесеца, има се, мозе се

ОДГОВОРИТЕ