Poslanici NSRS danas o Zakonu o dječijoj zaštiti

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) biće nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

Republika Srpska 04.12.2019 | 07:47
Poslanici NSRS danas o Zakonu o dječijoj zaštiti
Poslanici opozicije uputili su niz kritika na izmjene i dopune Zakona o geološkim istraživanjima, a po riječima pomoćnika ministra energetike i rudarstva Esada Salčina, novim odredbama produžava se sa pet na sedam godina rok u kome je pravno lice koje vrši eksploataciju dužno da obnovi elaborat.

To, kako je dodao, smanjuje troškove poslovanja koncesionara.

Završena je i rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Garantnom fondu RS, kojim se ukida ograničenje da Fond ne može izdavati garancije za finansiranje trgovinske djelatnosti.

Ministrica finansija Zora Vidović rekla je da je predloženim rješenjima omogućeno da Fond izdaje garancije za kredite preduzetnicima za potrebe refinansiranja njihovih ranije odobrenih kredita i finansijskih obaveza kod iste banke ili druge finansijske organizacije pod uslovom da je promjena uslova prvobitnog ugovora uzrokovana tekućim potrebama preduzetnika, a ne njegovim finansijskim poteškoćama.

Poslanici su obavili raspravu i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima, na koji su bošnjački poslanici uložili brojene amandmane, jer sadrži odredbe koje direktno ili indirektno zadiru u pitanje državne imovine, te nisu u skladu s Ustavom i drugim propisima BiH.

Narodna skupština Republike Srpske juče je razmatrala i izmjene i dopune Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima.

Na dnevnom redu sjednice parlamenta je još 15 tačaka.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mrki

04.12.2019 08:10

aaaaa, sad ce Burle djeci dati dodatak od 24 KM svaka 3 mjeseca, ima se, moze se

ODGOVORITE