Република Српска и Кина имају веома добру сарадњу

Предсједник Владе РС Радован Вишковић, у оквиру посјете Народној Републици Кини, данас је, у више одвојених сусрета, разговарао са представницима Кинеске националне аеро-технолошке корпорације за међународни инжењеринг /АВИК/, представницима Владе Пекинга, као и са представницима кинеске компаније за развој аеро-технологија /КАТИК/.

Република Српска 03.12.2019 | 16:59
Република Српска и Кина имају веома добру сарадњу
Са представницима компаније АВИК, коју је предводио предсједник управе компаније Суо Шухе разговарано је о унапређењу сарадње и реализацији заједничких пројеката.

Током састанка, разматране су конкретне активности и мјере са кинеским партнерима на реализацији заједничких пројеката у области енергетике, посебно када је ријеч о изградњи хидроелектрана на притокама Дрине, као и о партнерству у изградњи фабрике цијеви у Фочи и фабрике цемента у Угљевику, саопштено јз Владе Српске.

Вишковић је на састанку са предстваницима Владе Пекинга представио потенцијале Републике Српске у областима пољопривреде, туризма и образовања, а било је ријечи и о усвајању добрих пракси по питању унапређења пословног амбијента.

Са представницима кинеске компаније за развој аеро-технологија разговарано је о сарадњи у области развоја авио-саобраћаја и инфраструктуре.

Данашњим састанцима, присуствовао је и министар енегретике и рударства Петар Ђокић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ма иди

03.12.2019 16:03

Дај пустите се глупости ми и кина па сви моземо преспавати у кинеском хотелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

03.12.2019 16:16

Без Петра Ђокића ништа не може да се дешава. Доста је времена провео учећи од других, вријеме је да пошне хватати неповратну хидроенергију у Републици Српској. Међутим изгледа да је његова стратегија да то препусти Кинезима, Русима, Норвежанима који су вјештији. Он ће се задовољити са процентом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лонг

03.12.2019 17:13

Супер је путовати за Кину, на троску градјанс Рс, а од послао ниста, ссмо туристицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.12.2019 17:13

Све мој до мога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехехе

03.12.2019 17:24

Кинеске националне аеро-технолошке корпорације за међународни инжењеринг /АВИК/, ......паметном доста

ОДГОВОРИТЕ