Republika Srpska i Kina imaju veoma dobru saradnju

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, u okviru posjete Narodnoj Republici Kini, danas je, u više odvojenih susreta, razgovarao sa predstavnicima Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering /AVIK/, predstavnicima Vlade Pekinga, kao i sa predstavnicima kineske kompanije za razvoj aero-tehnologija /KATIK/.

Republika Srpska 03.12.2019 | 16:59
Republika Srpska i Kina imaju veoma dobru saradnju
Sa predstavnicima kompanije AVIK, koju je predvodio predsjednik uprave kompanije Suo Šuhe razgovarano je o unapređenju saradnje i realizaciji zajedničkih projekata.

Tokom sastanka, razmatrane su konkretne aktivnosti i mjere sa kineskim partnerima na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti energetike, posebno kada je riječ o izgradnji hidroelektrana na pritokama Drine, kao i o partnerstvu u izgradnji fabrike cijevi u Foči i fabrike cementa u Ugljeviku, saopšteno jz Vlade Srpske.

Višković je na sastanku sa predstvanicima Vlade Pekinga predstavio potencijale Republike Srpske u oblastima poljoprivrede, turizma i obrazovanja, a bilo je riječi i o usvajanju dobrih praksi po pitanju unapređenja poslovnog ambijenta.

Sa predstavnicima kineske kompanije za razvoj aero-tehnologija razgovarano je o saradnji u oblasti razvoja avio-saobraćaja i infrastrukture.

Današnjim sastancima, prisustvovao je i ministar enegretike i rudarstva Petar Đokić.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ma idi

03.12.2019 16:03

Daj pustite se gluposti mi i kina pa svi mozemo prespavati u kineskom hotelu.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

03.12.2019 16:16

Bez Petra Đokića ništa ne može da se dešava. Dosta je vremena proveo učeći od drugih, vrijeme je da pošne hvatati nepovratnu hidroenergiju u Republici Srpskoj. Međutim izgleda da je njegova strategija da to prepusti Kinezima, Rusima, Norvežanima koji su vještiji. On će se zadovoljiti sa procentom.

ODGOVORITE
Name

Long

03.12.2019 17:13

Super je putovati za Kinu, na trosku gradjans Rs, a od poslao nista, ssmo turisticki.

ODGOVORITE
Name

Marko

03.12.2019 17:13

Sve moj do moga.

ODGOVORITE
Name

Hehehe

03.12.2019 17:24

Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering /AVIK/, ......pametnom dosta

ODGOVORITE