Сукоб миграната са полицијом на Вучјаку

Група миграната физички је напала неколико полицајаца послије чега је стигло појачање Јединице за подршку МУП Унско-санског кантона, док су медији удаљени из кампа.

Босна и Херцеговина 03.12.2019 | 15:52
Сукоб миграната са полицијом на Вучјаку
Права драма се одвијала након што је у камп Вучјак стигао камион са дрвима као помоћ мигрантима током хладних дана. Међутим група миграната је у том тренутку легла под камион у знак протеста јер под сваку цијену желе напустити камп и кренути ка граници са Хрватском.

Када је полиција покушавала успоставити ред и мир дошло је до физичког напада на полицајце због чега су два мигранта приведена, а полицајци су запријетили и употребом физичке силе.

Након напада полиција је удаљила све медијске екипе из простора кампа.

Камп Вучјак је одраз немоћи државе БиХ, мањка подршке ЕУ и безнађа миграната 

Подсјетимо, мигранти су данас одбили храну и воду у знак протеста јер су незадовољни нехуманим условима у кампу Вучјак. У разговору за Клиx казали су да не желе ићи у нове кампове на подручју БиХ већ желе кренути ка земљама Европске уније.

Комесарка за људска права Савјета Европе Дуња Мијатовић је данас поручила како је ова локација неприхватљива за живот миграната те позвала на хитно затварања Вучјака., преноси Клиx.



(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нострадамус

03.12.2019 15:54

За кога навијати питање је сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

03.12.2019 15:54

Данас полицију, сутра ко зна кога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

03.12.2019 16:08

Боље у затвору него се смзават у кампу То је срамота у 21 вијеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетар

03.12.2019 18:51

Да ли смо ми људи. Зар моземо дозволити да се сиротиња мрзне,пате,да гладују.Гдје нам је дуса,срце,образ,солидарност.Показимо оно сто нас као градјане краси а то је солидарност.Не убијајте ту младост.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

03.12.2019 19:57

Вјетар води их својо куци кад си такав добар тоје сљам од људи прицам ти из свог искуства.