ЕУ парламент о Западном Балкану и проширењу

Посланици Европског парламента (ЕП) данас ће разговарати о процесу европских интеграција за Западни Балкан с члановима националних парламената из регије.

Свијет 03.12.2019 | 09:55
ЕУ парламент о Западном Балкану и проширењу
Округли сто службено ће отворити предсједник Европског парламента Давид Сассоли, након чега ће услиједити обраћање Оливер Вархелyи, новог европског повјереника за ЕУ сусједство и проширење, у његовом првом службеном посјету Европском парламенту као повјереник, преноси Еуропеан Wестерн Балканс(ЕWБ).

Парламентарци из Албаније, БиХ, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије, укључујући и лидере политичких и парламентарних група, заједно са европским парламентарцима размијениће мишљења о изазовима и перспективи политике проширења ЕУ, најављено је из Европског парламента.

Посланицима Европског парламента и националних парламената земаља региона обратиће се и новоименовани извјестилац ЕП за западни Балкан Тонино Пицула, који је на ту функцију изабран у сусрет самита ЕУ западни Балкан који ће бити одржан у Загребу у маја 2020. године.

У дискусији с парламентарцима који долазе из држава Западног Балкана учествоваће и извјестиоци Европског парламента задужени за земље региона као и предсједници парламентарних делегација за сарадњу са државама западног Балкана.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар