Завршено суђење по тужби Алумина против Павгорда

 Суђење по тужби „Алумине“ против „Павгорда“ завршено је данас у Окружном привредном суду Бањалука, а пресуда о уговорима о залогама очекује се у року од мјесец дана.

Република Српска 02.12.2019 | 22:35
Завршено суђење по тужби Алумина против Павгорда
На основу уговора о залогама „Павгорд“ од „Алумине“ покушава да наплати 122 милиона КМ потраживања од Фабрике глинице „Бирач“ у стечају.

„Алумина“ због тога судским путем покушава да оспори Уговор о залози на општој имовини „Алумине“, Уговор о залози на покретним стварима „Алумине“ и Уговор о залози на удјелима у „Алусилу“.

Да „Алумина“ покушава поништити залоге „Павгорда“ портал ЦАПИТАЛ писао је у јуну када је одржано припремно рочиште у овом предмету пред судом у Бањалуци.

Законски рок за доношење пресуде је мјесец дана.

Зворничка компанија тужила је прије три године „Павгорд“ и Укио банку с циљем поништења уговора којим је сва њена имовина заложена за обавезе повезане фирме „Бирач Еуропе“ према Укио банци.

„Алумина“ је покушала и да из Регистра залога, при Министарству правде БиХ, избрише спорне залоге, о чему смо писали у тексту „Алумина“ тражи брисање залога у корист „Павгорда“.

(Цапитал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НАШИ ШКАЉАРЦИ И КАВАЧИ

03.12.2019 05:51

Судство и правосуђе у цјелини, Републике Српске је углавном корумпирано. Са ријетким часним изузецима судије на свим нивоима пресуђују онако како им диктира политика. Када би знао ко су биле судије или судија, знао бих вам рећи каква ће бити пресуда. У судовима већина судија су РЕЖИМСКЕ СУДИЈЕ којима је АПАРТЕХЕЈД режим купио дипломе, поставио их на та мјеста и они сада пресуђују како им се каже. НАРЕДИ. Пошто су у случају Алумине на сцени најмање два криминална клана, наши Шкаљарци Кавачки кланови, биће интересантно видјети како ће се ова сага завршити. До сада није долазили до потезања пиштоља главниг и најистакнутијих актера, а били су близу, али је само питање дана када ће и до тога доћи. Тензије су достигле највиши могући ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.12.2019 15:29

Је ли то онај Павгорд из Свајцарске сто их је Вукан разоткрио.Народу Вукан све рекао а народ гласа за лопове.Па рекао сам ја ако 10% гласаца гласа за Снсд мислим да нам нема спаса и да ниста друго нисно ни заслузили.Сад само оцекивати неколико хиљада миграната да нам населе полупразну РС .