Završeno suđenje po tužbi Alumina protiv Pavgorda

 Suđenje po tužbi „Alumine“ protiv „Pavgorda“ završeno je danas u Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a presuda o ugovorima o zalogama očekuje se u roku od mjesec dana.

Republika Srpska 02.12.2019 | 22:35
Završeno suđenje po tužbi Alumina protiv Pavgorda
Na osnovu ugovora o zalogama „Pavgord“ od „Alumine“ pokušava da naplati 122 miliona KM potraživanja od Fabrike glinice „Birač“ u stečaju.

„Alumina“ zbog toga sudskim putem pokušava da ospori Ugovor o zalozi na opštoj imovini „Alumine“, Ugovor o zalozi na pokretnim stvarima „Alumine“ i Ugovor o zalozi na udjelima u „Alusilu“.

Da „Alumina“ pokušava poništiti zaloge „Pavgorda“ portal CAPITAL pisao je u junu kada je održano pripremno ročište u ovom predmetu pred sudom u Banjaluci.

Zakonski rok za donošenje presude je mjesec dana.

Zvornička kompanija tužila je prije tri godine „Pavgord“ i Ukio banku s ciljem poništenja ugovora kojim je sva njena imovina založena za obaveze povezane firme „Birač Europe“ prema Ukio banci.

„Alumina“ je pokušala i da iz Registra zaloga, pri Ministarstvu pravde BiH, izbriše sporne zaloge, o čemu smo pisali u tekstu „Alumina“ traži brisanje zaloga u korist „Pavgorda“.

(Capital)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NAŠI ŠKALJARCI I KAVAČI

03.12.2019 05:51

Sudstvo i pravosuđe u cjelini, Republike Srpske je uglavnom korumpirano. Sa rijetkim časnim izuzecima sudije na svim nivoima presuđuju onako kako im diktira politika. Kada bi znao ko su bile sudije ili sudija, znao bih vam reći kakva će biti presuda. U sudovima većina sudija su REŽIMSKE SUDIJE kojima je APARTEHEJD režim kupio diplome, postavio ih na ta mjesta i oni sada presuđuju kako im se kaže. NAREDI. Pošto su u slučaju Alumine na sceni najmanje dva kriminalna klana, naši Škaljarci Kavački klanovi, biće interesantno vidjeti kako će se ova saga završiti. Do sada nije dolazili do potezanja pištolja glavnig i najistaknutijih aktera, a bili su blizu, ali je samo pitanje dana kada će i do toga doći. Tenzije su dostigle najviši mogući novo.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.12.2019 15:29

Je li to onaj Pavgord iz Svajcarske sto ih je Vukan razotkrio.Narodu Vukan sve rekao a narod glasa za lopove.Pa rekao sam ja ako 10% glasaca glasa za Snsd mislim da nam nema spasa i da nista drugo nisno ni zasluzili.Sad samo ocekivati nekoliko hiljada migranata da nam nasele polupraznu RS .