Савјет министара сутра о избору директора СИПА-е

На сједници Савјета министара БиХ сутра би требало да се нађу материјали Министарства безбједности који се односе на ситуацију у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната, те приједлог овог министарства за именовање директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Босна и Херцеговина 02.12.2019 | 10:49
Савјет министара сутра о избору директора СИПА-е
Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ спровео је конкурсну процедуру за избор директора СИПА-е, на којој је највише бодова освојио досадашњи директор ове агенције Перица Станић, али је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио да нема начина да Вијеће министара у садашњем сазиву у присуству представника ове странке именује директоре СИПА-е и Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ.

Према предложеном дневном реду, Савјет министара требало би да размотри информацију о конкретним мјерама и активностима које је потребно предузети у оквиру процеса европских интеграција БиХ, а коју је Дирекција за европске интеграције припремила ради реализације закључка са треће редовне сједнице Предсједништва БиХ.

Међу предложеним тачкама су и приједлози одлуке о измјени Одлуке о именовању Вијећа Агенције за пружање услуга у зрачној пловидби БиХ, те утврђивању царинске тарифе за наредну годину.

Савјет министара требало би да размотри и нацрт уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске, те Европске инвестиционе банке са Основама за закључивање уговора за финансирање пројекта водовода и канализације у Републици Српској.

На предложеном дневном реду је и извјештај Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о издатим исправама и одбијеним захтјевима за издавање исправа за спољнотрговински промет оружја, војне опреме и робе посебне намјене за 2018. годину.

На приједлог Министарства спољних послова, Савјета министара требало би да се изјасни о приједлогу одлуке о именовању Комисије за куповину објекта за смјештај дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Подгорици.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Прво муско

02.12.2019 11:29

Право па муско. Бице неко с купљеном дипломом. Ја Савјета ја.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипа

04.12.2019 15:19

И био је Перица и постављао је бас такве на кљуцна мјеста. Гори немозе доци, само бољи.

Name

Прњаворцанин

02.12.2019 11:38

Перица се враца куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2019 13:42

Јеси ли сигуран, Прњаворчанине. Који сте ви болесници какве везе има политичка опција мени је битно да је из Прњавора таман да је и Драго Калабић.

Name

Ре:Ре

02.12.2019 15:02

Постовани, Нема везе политицка опција. Цовјек је пензионер и он треба да се врати куци у Прњавор и да узива у пензији.

Name

Политика и олоши

03.12.2019 19:34

Ништа вам од тог избора нема...нити од савјета министара који нема легитимитет..... Нити ће бити изабран директор Сипе задњи дан...О томе ће одлучивати нови Савјет министара..... А нови директор ће бити Жарко Лакета...