Savjet ministara sutra o izboru direktora SIPA-e

Na sjednici Savjeta ministara BiH sutra bi trebalo da se nađu materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Bosna i Hercegovina 02.12.2019 | 10:49
Savjet ministara sutra o izboru direktora SIPA-e
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora SIPA-e, na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Vijeće ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Među predloženim tačkama su i prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, te utvrđivanju carinske tarife za narednu godinu.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske, te Evropske investicione banke sa Osnovama za zaključivanje ugovora za finansiranje projekta vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj.

Na predloženom dnevnom redu je i izvještaj Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu.

Na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova, Savjeta ministara trebalo bi da se izjasni o prijedlogu odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Prvo musko

02.12.2019 11:29

Pravo pa musko. Bice neko s kupljenom diplomom. Ja Savjeta ja.....

ODGOVORITE
Name

Sipa

04.12.2019 15:19

I bio je Perica i postavljao je bas takve na kljucna mjesta. Gori nemoze doci, samo bolji.

Name

Prnjavorcanin

02.12.2019 11:38

Perica se vraca kuci.

ODGOVORITE
Name

Re

02.12.2019 13:42

Jesi li siguran, Prnjavorčanine. Koji ste vi bolesnici kakve veze ima politička opcija meni je bitno da je iz Prnjavora taman da je i Drago Kalabić.

Name

Re:Re

02.12.2019 15:02

Postovani, Nema veze politicka opcija. Covjek je penzioner i on treba da se vrati kuci u Prnjavor i da uziva u penziji.

Name

Politika i ološi

03.12.2019 19:34

Ništa vam od tog izbora nema...niti od savjeta ministara koji nema legitimitet..... Niti će biti izabran direktor Sipe zadnji dan...O tome će odlučivati novi Savjet ministara..... A novi direktor će biti Žarko Laketa...