Шаровић: Ово је историјска грешка Милорада Додика

“Покажите шта сте потписали и преузмите одговорност за историјску грешку коју сте направили'', поручио је данас СНСД-у и Милораду Додику предсједник СДС-а Мирко Шаровић и најавио да његова странка неће одустати од иницијативе да о Програму реформи БиХ расправља Народна скупштина Републике Српске прије него се тај документ упути и сједиште НАТО-а у Брисел.

Босна и Херцеговина 01.12.2019 | 20:00
Шаровић: Ово је историјска грешка Милорада Додика
"Ако у Програму реформи БиХ нема ништа шретно по Републику Српску, зашто од јавности, Народне скупштине и Владе Републике Српске кријете шта сте потписали? Реците нам на шта сте и под којим условима пристали'', пита предсједник СДС-а Мирко Шаровић и додаје да СДС неће оклијевати да и другим средставима, референдумом и свим дозвољеним грађаниским иницијативама дође до истине.

"Неки мисле да ће се ово питање завршити за неколико дана или седмица, јер ћемо се ми уморити од те теме и заборавити на то. Нећемо. То је тема која може имати далекосежне посљедице по српски народ не само у Републици Српској већ и у Србији'', каже Шаровић и истиче да није мала ствар дозволити да један човјек својим потписом одлучи о нашем НАТО путу и да при том занемари чињеницу да је Србија јасно поновила свој став о војној неутралности.

Шаровић тврди и да Милорад Додик покушава пребацити одговорност и своје грешке подвалити СДС-у.

"Прича да је требало ми да гласамо против АНП-а у Савјету министара и тако, наводно, то питање завршити бацањем прашине. Министри СДС-а и ПДП-а девет пута су то питање скидали са дневног реда Савјета министара. Да нисмо тако поступили, прегласали би нас хрватски и бошњачки министри и тај би документ био упућен на даље одлучивање у Парламентарну скупштину.

Тако би из цијеле приче била искључена Народна скупштина Републике Српске, а управо се то сада дешава. Оправдано сумњамо да би СНСД и њихови коалициони партнери нашли начин да се тај документ усвоји, па би поново нас окривили и за то'', појашњава Шаровић и додаје да Додик покушава своју огромну, историјску кривицу сакрити од јавности и увући неке друге у ту причу.

"Очито је да су Програм реформи БиХ, што је, у ствари, сужена варијанта АНП-а, радили страни ментори да би помогли Милораду Додику да изађе из ове, за њега врло проблематичне ситуације.

То више нико и не крије, али сва та прича је у суштини куповина времена и обмањивање јавности'', сматра Шаровић и тврди да Милорад Додик потцјењује грађане Републике Српске и игра се с њима, али ће се истина о томе шта је и под којим условима потписао сазнати кад-тад.



БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Добро је

01.12.2019 19:04

Нека је потписао шта има везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГДЕ ЈЕ ЗАПЕЛО

01.12.2019 19:15

Тако је добро је! Није историска кривица униставање и пљацка банки, нити алумина нити рафинерија итд све су то национални интереси српске па и БИХ сто не казете отворено да је српска банкротирала да јеБаја моро потписати све јер нема кредита пропаст Какав НАТО

Name

израелац

01.12.2019 23:21

него шта него је добро.. све нам фамилије иселиле на запад.. нека нам НАТО то нам је сигурост а не ратне опције руса ил ко зна шта...

Name

ре

02.12.2019 06:54

Како можеш рећи да је грешка, а ниси видио документ? Класићно заваравање народа..

Name

Бабаљ Раденко

02.12.2019 07:35

Милорад Додик је понизио и срозао дрзавне органе и дрзаву РС и без воље дрзавних институција РС на своју руку самовољно потписао пут у НАТО без да је тразио мисљење дрзавних органа РС.Он је само представник РС у заједницким органима БИХ и не мозе да дјелује како он хоце вец за све мора да консултује дрзавне органе РС пре свега дрзавни народну скупстину РС

Name

В И Л И

01.12.2019 19:25

Да сачува своју стразњицу он ће издати све ( народ Републике Српске) чак и своје ближе у секти. Срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лемац

01.12.2019 19:31

Саровиц би на крају урадио исто као Додик, Само сто је Саровиц висе моралан, не би то од народа крио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

01.12.2019 19:46

И ови продају маглу ниста мање од СНСД оно сто је потписано мора се испостовати или ици у сукоб са НАТОМ а бас да имамо снаге и моци за то не бих рекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епистахије

01.12.2019 19:57

Пола рс је вец у НАТО земљама на раду, а остали се спремају да иду. У цему је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасха

02.12.2019 06:02

Проблем је у томе сто су Миле и његова друзина били 100% против уласка у НАТО ! И сад је, наједном, за НАТО ! Миле се промјенио у једној секунди ! Нестабилан је као лудјак или наркоман

Name

Освит

01.12.2019 19:58

Еминентни Српски историцара је ових дана изјавио да се Југославија распала због мањка демократије и виска национализма,мислим да су нам наси политицари због истих разлога унистили и садасњост и будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го ахеад

01.12.2019 21:10

Шаровићу само причај о новом изборном закону, ако њега не буде СНСД-е ће дочекати 22 вијек на власти у овом примитивном друштву. Тада Срба у РС ниће бити више од један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

01.12.2019 21:46

Бас ми вас некако зао знатели ви да нецете моци опстати у босни и херцеговини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци Странац

02.12.2019 05:54

Досао је на власт на НАТО тенковима, на њима це и "отици".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

02.12.2019 09:32

Касно је за све ако је потписано уз присуство Амера и Енглеза то је то идемо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

04.12.2019 08:41

Како додикови гласаци не могу да провале лицемјера додика,па то је невјериватно!хипнотисо их је ко змија забу!инаце мислим да најглупји слој друства гласа за додика!

ОДГОВОРИТЕ