Šarović: Ovo je istorijska greška Milorada Dodika

“Pokažite šta ste potpisali i preuzmite odgovornost za istorijsku grešku koju ste napravili'', poručio je danas SNSD-u i Miloradu Dodiku predsjednik SDS-a Mirko Šarović i najavio da njegova stranka neće odustati od inicijative da o Programu reformi BiH raspravlja Narodna skupština Republike Srpske prije nego se taj dokument uputi i sjedište NATO-a u Brisel.

Bosna i Hercegovina 01.12.2019 | 20:00
Šarović: Ovo je istorijska greška Milorada Dodika
"Ako u Programu reformi BiH nema ništa šretno po Republiku Srpsku, zašto od javnosti, Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske krijete šta ste potpisali? Recite nam na šta ste i pod kojim uslovima pristali'', pita predsjednik SDS-a Mirko Šarović i dodaje da SDS neće oklijevati da i drugim sredstavima, referendumom i svim dozvoljenim građaniskim inicijativama dođe do istine.

"Neki misle da će se ovo pitanje završiti za nekoliko dana ili sedmica, jer ćemo se mi umoriti od te teme i zaboraviti na to. Nećemo. To je tema koja može imati dalekosežne posljedice po srpski narod ne samo u Republici Srpskoj već i u Srbiji'', kaže Šarović i ističe da nije mala stvar dozvoliti da jedan čovjek svojim potpisom odluči o našem NATO putu i da pri tom zanemari činjenicu da je Srbija jasno ponovila svoj stav o vojnoj neutralnosti.

Šarović tvrdi i da Milorad Dodik pokušava prebaciti odgovornost i svoje greške podvaliti SDS-u.

"Priča da je trebalo mi da glasamo protiv ANP-a u Savjetu ministara i tako, navodno, to pitanje završiti bacanjem prašine. Ministri SDS-a i PDP-a devet puta su to pitanje skidali sa dnevnog reda Savjeta ministara. Da nismo tako postupili, preglasali bi nas hrvatski i bošnjački ministri i taj bi dokument bio upućen na dalje odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu.

Tako bi iz cijele priče bila isključena Narodna skupština Republike Srpske, a upravo se to sada dešava. Opravdano sumnjamo da bi SNSD i njihovi koalicioni partneri našli način da se taj dokument usvoji, pa bi ponovo nas okrivili i za to'', pojašnjava Šarović i dodaje da Dodik pokušava svoju ogromnu, istorijsku krivicu sakriti od javnosti i uvući neke druge u tu priču.

"Očito je da su Program reformi BiH, što je, u stvari, sužena varijanta ANP-a, radili strani mentori da bi pomogli Miloradu Dodiku da izađe iz ove, za njega vrlo problematične situacije.

To više niko i ne krije, ali sva ta priča je u suštini kupovina vremena i obmanjivanje javnosti'', smatra Šarović i tvrdi da Milorad Dodik potcjenjuje građane Republike Srpske i igra se s njima, ali će se istina o tome šta je i pod kojim uslovima potpisao saznati kad-tad.



BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Dobro je

01.12.2019 19:04

Neka je potpisao šta ima veze

ODGOVORITE
Name

GDE JE ZAPELO

01.12.2019 19:15

Tako je dobro je! Nije istoriska krivica unistavanje i pljacka banki, niti alumina niti rafinerija itd sve su to nacionalni interesi srpske pa i BIH sto ne kazete otvoreno da je srpska bankrotirala da jeBaja moro potpisati sve jer nema kredita propast Kakav NATO

Name

izraelac

01.12.2019 23:21

nego šta nego je dobro.. sve nam familije iselile na zapad.. neka nam NATO to nam je sigurost a ne ratne opcije rusa il ko zna šta...

Name

re

02.12.2019 06:54

Kako možeš reći da je greška, a nisi vidio dokument? Klasićno zavaravanje naroda..

Name

Babalj Radenko

02.12.2019 07:35

Milorad Dodik je ponizio i srozao drzavne organe i drzavu RS i bez volje drzavnih institucija RS na svoju ruku samovoljno potpisao put u NATO bez da je trazio misljenje drzavnih organa RS.On je samo predstavnik RS u zajednickim organima BIH i ne moze da djeluje kako on hoce vec za sve mora da konsultuje drzavne organe RS pre svega drzavni narodnu skupstinu RS

Name

V I L I

01.12.2019 19:25

Da sačuva svoju straznjicu on će izdati sve ( narod Republike Srpske) čak i svoje bliže u sekti. Sramno.

ODGOVORITE
Name

Lemac

01.12.2019 19:31

Sarovic bi na kraju uradio isto kao Dodik, Samo sto je Sarovic vise moralan, ne bi to od naroda krio.

ODGOVORITE
Name

Fed

01.12.2019 19:46

I ovi prodaju maglu nista manje od SNSD ono sto je potpisano mora se ispostovati ili ici u sukob sa NATOM a bas da imamo snage i moci za to ne bih rekao

ODGOVORITE
Name

Epistahije

01.12.2019 19:57

Pola rs je vec u NATO zemljama na radu, a ostali se spremaju da idu. U cemu je problem.

ODGOVORITE
Name

sasha

02.12.2019 06:02

Problem je u tome sto su Mile i njegova druzina bili 100% protiv ulaska u NATO ! I sad je, najednom, za NATO ! Mile se promjenio u jednoj sekundi ! Nestabilan je kao ludjak ili narkoman

Name

Osvit

01.12.2019 19:58

Eminentni Srpski istoricara je ovih dana izjavio da se Jugoslavija raspala zbog manjka demokratije i viska nacionalizma,mislim da su nam nasi politicari zbog istih razloga unistili i sadasnjost i buducnost.

ODGOVORITE
Name

Go ahead

01.12.2019 21:10

Šaroviću samo pričaj o novom izbornom zakonu, ako njega ne bude SNSD-e će dočekati 22 vijek na vlasti u ovom primitivnom društvu. Tada Srba u RS niće biti više od jedan.

ODGOVORITE
Name

Damir

01.12.2019 21:46

Bas mi vas nekako zao znateli vi da necete moci opstati u bosni i hercegovini

ODGOVORITE
Name

Domaci Stranac

02.12.2019 05:54

Dosao je na vlast na NATO tenkovima, na njima ce i "otici".

ODGOVORITE
Name

Zakon

02.12.2019 09:32

Kasno je za sve ako je potpisano uz prisustvo Amera i Engleza to je to idemo dalje

ODGOVORITE
Name

Domi

04.12.2019 08:41

Kako dodikovi glasaci ne mogu da provale licemjera dodika,pa to je nevjerivatno!hipnotiso ih je ko zmija zabu!inace mislim da najglupji sloj drustva glasa za dodika!

ODGOVORITE