БиХ остаје члан коалиције за борбу против ИД

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак поручио је у Њујорку да ће БиХ и даље бити поуздан члан глобалне коалиције за борбу против "Исламске државе" и других облика међународног тероризма.

Босна и Херцеговина 01.12.2019 | 12:35
БиХ остаје члан коалиције за борбу против ИД
Црнадак је у Њујорку посјетио Меморијални центар 11. септембар, гдје је одао почаст жртвама терористичког напада из септембра 2001. године.

Он је упутио и изразе саучешћа поводом терористичког напада у Лондону и поновио да су институције власти на свим нивоима у БиХ опредијељене за континуирано и одлучно дјеловање против свих видова тероризма, саопштено је данас из МИП-а.

Црнадак је посјетио јуче и сједиште Епархије источноамеричке Српске православне цркве у Њујорку и разговарао са Њаговим преосвештенством епископом Иринејем о активностима Српске православне цркве и српске заједнице у САД.

Тема овог разговора била је и значај Дејтонског мировног споразума за Републику Српску, као и будући односи Републике Српске и Србије са Вашингтоном.

Владика Иринеј информисао је Црнатка о току обнове Саборне цркве Светог Саве у Њујорку која је изгорјела у пожару 2016. године.

У наставку посјете САД планирано је да се Црнадак састане са представницима Стејт департмента, те да одржи говор на годишњем форуму Међународне демократске уније у Вашингтону током панела посвећеног питањима миграција.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Децко

01.12.2019 12:40

Пукни, Галијасевицу!

ОДГОВОРИТЕ