BiH ostaje član koalicije za borbu protiv ID

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak poručio je u Njujorku da će BiH i dalje biti pouzdan član globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" i drugih oblika međunarodnog terorizma.

Bosna i Hercegovina 01.12.2019 | 12:35
BiH ostaje član koalicije za borbu protiv ID
Crnadak je u Njujorku posjetio Memorijalni centar 11. septembar, gdje je odao počast žrtvama terorističkog napada iz septembra 2001. godine.

On je uputio i izraze saučešća povodom terorističkog napada u Londonu i ponovio da su institucije vlasti na svim nivoima u BiH opredijeljene za kontinuirano i odlučno djelovanje protiv svih vidova terorizma, saopšteno je danas iz MIP-a.

Crnadak je posjetio juče i sjedište Eparhije istočnoameričke Srpske pravoslavne crkve u Njujorku i razgovarao sa Njagovim preosveštenstvom episkopom Irinejem o aktivnostima Srpske pravoslavne crkve i srpske zajednice u SAD.

Tema ovog razgovora bila je i značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma za Republiku Srpsku, kao i budući odnosi Republike Srpske i Srbije sa Vašingtonom.

Vladika Irinej informisao je Crnatka o toku obnove Saborne crkve Svetog Save u Njujorku koja je izgorjela u požaru 2016. godine.

U nastavku posjete SAD planirano je da se Crnadak sastane sa predstavnicima Stejt departmenta, te da održi govor na godišnjem forumu Međunarodne demokratske unije u Vašingtonu tokom panela posvećenog pitanjima migracija.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Decko

01.12.2019 12:40

Pukni, Galijasevicu!

ODGOVORITE