Изрешетан аутобус фудбалског прволигаша

Најмање петорица играча и возач аутобуса нигеријског прволигаша “Ифеанyи Убах” у критичном су стању, након што су на њих ватру отворили пљачкаши маскирани у војне униформе, преносе свјетски медији.

Свијет 30.11.2019 | 15:18
Изрешетан аутобус фудбалског прволигаша
У тренутку напада аутобус је прешао трећину од чак 822 километра и 14 сати дугог путовања на гостовање код екипе "Голден Старс".

Најновији напад догодио се на истом путу на којем је прије пет година нападнут и аутобус “Кано Пилларса”, при чему је и пет њихових играча тада рањено хицима из ватреног оружја.

Фудбалски клуб “Ифеанyи Убах” се огласио поводом узнемирујућег догађаја, изнио у јавност и фотографије рањених фудбалера и оштећеног аутобуса. 

– Наше играче и чланове стручног штаба су напали наоружани разбојници у близини Каба кривине недалеко од Локоја на путу за Кано на утакмицу са екипом “Јигаwа Голден Старс” – саопштили су из клуба.

Нигеријски клубови су због неимаштине присиљени на ужасно дуга, исцрпљујућа и опасна гостовања по јако лошим друмовима, на којем су највеће опасности пљачкаши и тешке саобраћајне несреће.

Ово је био само један у низу напада на спортисте на нигеријским путевима. “Аба Wарриорс” нападнути су прошле године на путу на куп утакмицу у главни град Лагос, као и “Осун Унитед” када су путовали на утакмицу прве лиге.

Претходног мјесеца двије фудбалерке “Полице Мацхинеа” погинуле су у саобраћајној несрећи. Прије 10 година чак 32 нигеријска фудбалера погинула су у саобраћајним несрећама док су се возили на гостовања.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар