Izrešetan autobus fudbalskog prvoligaša

Najmanje petorica igrača i vozač autobusa nigerijskog prvoligaša “Ifeanyi Ubah” u kritičnom su stanju, nakon što su na njih vatru otvorili pljačkaši maskirani u vojne uniforme, prenose svjetski mediji.

Svijet 30.11.2019 | 15:18
Izrešetan autobus fudbalskog prvoligaša
U trenutku napada autobus je prešao trećinu od čak 822 kilometra i 14 sati dugog putovanja na gostovanje kod ekipe "Golden Stars".

Najnoviji napad dogodio se na istom putu na kojem je prije pet godina napadnut i autobus “Kano Pillarsa”, pri čemu je i pet njihovih igrača tada ranjeno hicima iz vatrenog oružja.

Fudbalski klub “Ifeanyi Ubah” se oglasio povodom uznemirujućeg događaja, iznio u javnost i fotografije ranjenih fudbalera i oštećenog autobusa. 

– Naše igrače i članove stručnog štaba su napali naoružani razbojnici u blizini Kaba krivine nedaleko od Lokoja na putu za Kano na utakmicu sa ekipom “Jigawa Golden Stars” – saopštili su iz kluba.

Nigerijski klubovi su zbog neimaštine prisiljeni na užasno duga, iscrpljujuća i opasna gostovanja po jako lošim drumovima, na kojem su najveće opasnosti pljačkaši i teške saobraćajne nesreće.

Ovo je bio samo jedan u nizu napada na sportiste na nigerijskim putevima. “Aba Warriors” napadnuti su prošle godine na putu na kup utakmicu u glavni grad Lagos, kao i “Osun United” kada su putovali na utakmicu prve lige.

Prethodnog mjeseca dvije fudbalerke “Police Machinea” poginule su u saobraćajnoj nesreći. Prije 10 godina čak 32 nigerijska fudbalera poginula su u saobraćajnim nesrećama dok su se vozili na gostovanja.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar