Душко Бајевић кандидат за селектора БиХ

Прослављени бх. фудбалски тренер Душан Бајевић кандидат је за селектора Фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине, сазнаје Н1.

Фудбал 30.11.2019 | 12:48
Душко Бајевић кандидат за селектора БиХ
Руководство Фудбалског савеза БиХ, како преноси Н1, понудило је Бајевићу могућност да води репрезентацију у баражу за одлазак на Европско првенству 2020. са могућншћу продужења сарадње.

Бајевић није одговорио потврдно, али није ни дефинитивно одбио понуду Савеза. Чини се да најтрофејнији бх. фудбалски  стручњак очекује расплет везано за друге кандидате међу којима је тренутно и Вељко Пауновић, српски стручњак којег је Савез контактирао прије мјесец дана.

Уколико Бајевић постане нови селектор, морао би се одрећи своје актуелне позиције у ФС БиХ, члана Одбора за посредовање и савјетовање.

Бајевић је рођен 10. децембра 1948. године у Мостару. Током играчке каријере у два наврата је носио дрес Вележа и једном атинског АЕК-а. У дресу репрезентације СФР Југославије наступио је 37 пута и постигао 29 голова.

Тренерским послом почео се бавити 1984. године у родном граду, односну у Вележу, гдје је почео играчку каријеру. Тренирао је још три пута АЕК, два пута Олyмпиацос, ПАОК, Црвену звезду, Арис, Омонију и Атромитос.

Занимљиво, Куп Маршала Тита са Вележом је освојио и као играч и као тренер. У обје улоге је освајао и првенство Грчке и то у више наврата. Два пута је био шампион током играчке каријере, а чак осам у тренерској, по четири пута са АЕК-ом и Олyмпиацосом. Као тренер има и четири пехара у Купу Грчке, те два у Суперкупу, и један Куп као играч. Занимљиво наслов шампиона Грчке освојио је и као директор АЕК-а. Тако је постао први човјек у историји атинског клуба који је титулу освојио као играч, тренер и руководилац.

У најтежим тренуцима за бх. фудбал, када је Фудбалском савезу БиХ пријетила суспензија УЕФА-е заједно са Ивицом Осимом, укључио се у процес нормализације рада прихвативши да буде члан Комитета за нормализацију.

(БН/Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Легенда

30.11.2019 16:04

Мостара и БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Јонхсон

30.11.2019 19:03

Велики фудбалер и господин на терену а поготово изван њега! Понос Мостара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мима

02.12.2019 07:52

Струцњак, господин, прије свега човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васкос

02.12.2019 16:25

Тај Савез је неозбиљан и аматерски. Бајевиц је задњи тренерски уговор одрадио прије пуних 7 година.

ОДГОВОРИТЕ