Duško Bajević kandidat za selektora BiH

Proslavljeni bh. fudbalski trener Dušan Bajević kandidat je za selektora Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

Fudbal 30.11.2019 | 12:48
Duško Bajević kandidat za selektora BiH
Rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH, kako prenosi N1, ponudilo je Bajeviću mogućnost da vodi reprezentaciju u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvu 2020. sa mogućnšću produženja saradnje.

Bajević nije odgovorio potvrdno, ali nije ni definitivno odbio ponudu Saveza. Čini se da najtrofejniji bh. fudbalski  stručnjak očekuje rasplet vezano za druge kandidate među kojima je trenutno i Veljko Paunović, srpski stručnjak kojeg je Savez kontaktirao prije mjesec dana.

Ukoliko Bajević postane novi selektor, morao bi se odreći svoje aktuelne pozicije u FS BiH, člana Odbora za posredovanje i savjetovanje.

Bajević je rođen 10. decembra 1948. godine u Mostaru. Tokom igračke karijere u dva navrata je nosio dres Veleža i jednom atinskog AEK-a. U dresu reprezentacije SFR Jugoslavije nastupio je 37 puta i postigao 29 golova.

Trenerskim poslom počeo se baviti 1984. godine u rodnom gradu, odnosnu u Veležu, gdje je počeo igračku karijeru. Trenirao je još tri puta AEK, dva puta Olympiacos, PAOK, Crvenu zvezdu, Aris, Omoniju i Atromitos.

Zanimljivo, Kup Maršala Tita sa Veležom je osvojio i kao igrač i kao trener. U obje uloge je osvajao i prvenstvo Grčke i to u više navrata. Dva puta je bio šampion tokom igračke karijere, a čak osam u trenerskoj, po četiri puta sa AEK-om i Olympiacosom. Kao trener ima i četiri pehara u Kupu Grčke, te dva u Superkupu, i jedan Kup kao igrač. Zanimljivo naslov šampiona Grčke osvojio je i kao direktor AEK-a. Tako je postao prvi čovjek u istoriji atinskog kluba koji je titulu osvojio kao igrač, trener i rukovodilac.

U najtežim trenucima za bh. fudbal, kada je Fudbalskom savezu BiH prijetila suspenzija UEFA-e zajedno sa Ivicom Osimom, uključio se u proces normalizacije rada prihvativši da bude član Komiteta za normalizaciju.

(BN/N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Legenda

30.11.2019 17:04

Mostara i BiH!

ODGOVORITE
Name

Don Jonhson

30.11.2019 20:03

Veliki fudbaler i gospodin na terenu a pogotovo izvan njega! Ponos Mostara!

ODGOVORITE
Name

Mima

02.12.2019 08:52

Strucnjak, gospodin, prije svega čovjek

ODGOVORITE
Name

Vaskos

02.12.2019 17:25

Taj Savez je neozbiljan i amaterski. Bajevic je zadnji trenerski ugovor odradio prije punih 7 godina.

ODGOVORITE