Двојица радника животно угрожена

Двојица радника, који су тешко повријеђени у саобраћајној несрећи на ауто-путу код Ниша, животно су угрожена, речено је у нишком Клиничком центру.

Србија 30.11.2019 | 11:26
Двојица радника животно угрожена
Директор Клинике за анестезиологију нишког Клиничког центра Радмило Јанковић рекао је да се на Клиници налазе четворица радника, а да су двојица најтеже повријеђених на механичкој вентилацији, да захтијевају подршку за одржавање хемодинамике и дисања, али да се прати њихово стање и очекује даља стабилизација.

"То су тешке телесне повреде које угрожавају живот. Углавно су то контузионе повреде плућа и главе. Код једног пацијента имамо и тешке ортопедске повреде, карлице, обострану фактуру ребара и кичменог стуба", изјавио је Јанковић за Радио-телевизију Србије.

Он је навео да су јуче двојица пацијената оперисана, јер су повреде биле такве да су захтијевали ортопедско збрињавање и третман пластичног хирурга.

"Њихова хируршка интервенција је успешно завршена. У постоперативном току они су стабилно, одвојени су од апарата за дисање. Ту не очекујемо неко даље компликовање здравственог стања", додао је Јанковић.

Три особе су погинуле, а осам је повријеђено, када је шлепер ударио у комби на ауто-путу код Ниша. Полиција је ухапсила возача шлепера из Краљева, због постојања основа сумње да је извршио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Повријеђени радници збринути су у Клиничком центру у Нишу. Четворица њих задобила су лакше повреде, један је на сопствени захтјев отпуштен на кућно лијечење, а остала тројица ће, вјероватно, бити отпуштена данас. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар