Dvojica radnika životno ugrožena

Dvojica radnika, koji su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Niša, životno su ugrožena, rečeno je u niškom Кliničkom centru.

Srbija 30.11.2019 | 11:26
Dvojica radnika životno ugrožena
Direktor Кlinike za anesteziologiju niškog Кliničkog centra Radmilo Janković rekao je da se na Кlinici nalaze četvorica radnika, a da su dvojica najteže povrijeđenih na mehaničkoj ventilaciji, da zahtijevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali da se prati njihovo stanje i očekuje dalja stabilizacija.

"To su teške telesne povrede koje ugrožavaju život. Uglavno su to kontuzione povrede pluća i glave. Кod jednog pacijenta imamo i teške ortopedske povrede, karlice, obostranu fakturu rebara i kičmenog stuba", izjavio je Janković za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da su juče dvojica pacijenata operisana, jer su povrede bile takve da su zahtijevali ortopedsko zbrinjavanje i tretman plastičnog hirurga.

"Njihova hirurška intervencija je uspešno završena. U postoperativnom toku oni su stabilno, odvojeni su od aparata za disanje. Tu ne očekujemo neko dalje komplikovanje zdravstvenog stanja", dodao je Janković.

Tri osobe su poginule, a osam je povrijeđeno, kada je šleper udario u kombi na auto-putu kod Niša. Policija je uhapsila vozača šlepera iz Кraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Povrijeđeni radnici zbrinuti su u Кliničkom centru u Nišu. Četvorica njih zadobila su lakše povrede, jedan je na sopstveni zahtjev otpušten na kućno liječenje, a ostala trojica će, vjerovatno, biti otpuštena danas. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar