Машиновођа очитао лекцију директору Жељезница РС

На данас одржаној бурној сједници Скупштине акционара Жељезница Републике Српске, мали акционари се нису дали збунити, па су поставили неколико прилично незгодних питања о милионима, криминалу, кршењу закона.

Република Српска 29.11.2019 | 18:02
Машиновођа очитао лекцију директору Жељезница РС
Ипак, издоминирао је мали акционар Томо Панчић, пензионисани машиновођа, који је за актуелног в.д. директора Жељезница РС Славка Глигорића имао кратку али ефектну поруку.

– Директор Глигорић је окупио око себе четири савјетника, који га вјероватно савјетују о криминалним радњама. Ја нисам савјетник, али савјетујем директору да поднесе оставку. Рекао сам што имам и сад одох – казао је Панчић и напустио сједницу.

За Српскаинфо Панчић је појаснио да не жели да губи вријеме сједећи на скупштини, јер мали акционари немају моћ да било шта промијене.


 


Панчић каже да је цијели радни вијек радио као машиновођа и да није имао ниједну несрећу, нити мрљу у каријери. 

Славко Глигорић, кадар ДНС из Добоја, који је и народни посланик, именован је за в.д. директора Жељезница РС у септембру.

Због неспојивости функција народног посланика и директора јавног предузећа, Транспаренцy Интернатионал у БИХ (ТИ БиХ) поднио је против Глигорића пријаву Комисији за утврђивање сукоба интереса РС. Комисија је одлучила да Глигорић није у сукобу интереса, јер је вршилац дужности, док је ТИ БИХ става да то јесте сукоб интереса, јер вршиоци дужности, фактички, имају иста овлаштења, као и директори јавних предузећа у пуном мандату.

Жељезнице РС су, формално, акционарско друштво, али је Република Српска власник више од 90 одсто удјела у предузећу.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тузла

29.11.2019 17:18

Бице посла у Федерацији за масиноводје, неки дан 10 масиноводја у Тузли напистило иду за Словенију па онда за Њемацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.11.2019 17:55

на хиљаде и хиљаде савјетника примају плате гуле будзет!!пљацка невидјена зељезнице као и сва друга предузеца опљацкана до дна !!!

Name

коко

29.11.2019 20:14

ПАВИЋЕВА БАНДА СВЕ ЈЕ УНИШТИЛА НА ЖЕЉЕЗНИЦАМА,ВИШЕ НЕМА КО ДА РАДИ.А КАНЦЕЛАРИЈЕ ПУНЕ ДОБОЈСКИХ ИНЖЕЊЕРА,БОЖЕ САЧУВАЈ КО СВЕ РУКОВОДИ ЖЕЉЕЗНИЦАМА.

Name

Ре

30.11.2019 03:05

Одоше и наши ,возиће ови из канцеларија.

Name

Ре

30.11.2019 09:07

Има Симо синдикалац нека вози и онако ужива нити ради свој посао 15 година.

Name

Оо Обренка

29.11.2019 17:25

Док је чобаница Обренка на челу комисије за спречавање сукоба интереса не брините се

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.11.2019 19:35

Каква је то дрзава, кад се не зна ни ста је сукоб интсреса.Има ли на ово било који коментар?. Е ово је права слика дрзаве, закона и власти.

Name

Титаник

30.11.2019 04:18

Неможе појединачно неко предузеће пословати кад је лоше окружење. Кад је Мекдоналдс отишао из Бањалуке знало се да идемо низбрдо.Све пропада , потребне реформе државе а ови који су нас довели довде нуде само козметичке промене .Док су ови исти на власти нећемо никад кренути напред.

ОДГОВОРИТЕ