Mašinovođa očitao lekciju direktoru Željeznica RS

Na danas održanoj burnoj sjednici Skupštine akcionara Željeznica Republike Srpske, mali akcionari se nisu dali zbuniti, pa su postavili nekoliko prilično nezgodnih pitanja o milionima, kriminalu, kršenju zakona.

Republika Srpska 29.11.2019 | 18:02
Mašinovođa očitao lekciju direktoru Željeznica RS
Ipak, izdominirao je mali akcionar Tomo Pančić, penzionisani mašinovođa, koji je za aktuelnog v.d. direktora Željeznica RS Slavka Gligorića imao kratku ali efektnu poruku.

– Direktor Gligorić je okupio oko sebe četiri savjetnika, koji ga vjerovatno savjetuju o kriminalnim radnjama. Ja nisam savjetnik, ali savjetujem direktoru da podnese ostavku. Rekao sam što imam i sad odoh – kazao je Pančić i napustio sjednicu.

Za Srpskainfo Pančić je pojasnio da ne želi da gubi vrijeme sjedeći na skupštini, jer mali akcionari nemaju moć da bilo šta promijene.


 


Pančić kaže da je cijeli radni vijek radio kao mašinovođa i da nije imao nijednu nesreću, niti mrlju u karijeri. 

Slavko Gligorić, kadar DNS iz Doboja, koji je i narodni poslanik, imenovan je za v.d. direktora Željeznica RS u septembru.

Zbog nespojivosti funkcija narodnog poslanika i direktora javnog preduzeća, Transparency International u BIH (TI BiH) podnio je protiv Gligorića prijavu Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa RS. Komisija je odlučila da Gligorić nije u sukobu interesa, jer je vršilac dužnosti, dok je TI BIH stava da to jeste sukob interesa, jer vršioci dužnosti, faktički, imaju ista ovlaštenja, kao i direktori javnih preduzeća u punom mandatu.

Željeznice RS su, formalno, akcionarsko društvo, ali je Republika Srpska vlasnik više od 90 odsto udjela u preduzeću.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Tuzla

29.11.2019 18:18

Bice posla u Federaciji za masinovodje, neki dan 10 masinovodja u Tuzli napistilo idu za Sloveniju pa onda za Njemacku.

ODGOVORITE
Name

Pa

29.11.2019 18:55

na hiljade i hiljade savjetnika primaju plate gule budzet!!pljacka nevidjena zeljeznice kao i sva druga preduzeca opljackana do dna !!!

Name

koko

29.11.2019 21:14

PAVIĆEVA BANDA SVE JE UNIŠTILA NA ŽELJEZNICAMA,VIŠE NEMA KO DA RADI.A KANCELARIJE PUNE DOBOJSKIH INŽENJERA,BOŽE SAČUVAJ KO SVE RUKOVODI ŽELJEZNICAMA.

Name

Ре

30.11.2019 04:05

Одоше и наши ,возиће ови из канцеларија.

Name

Ре

30.11.2019 10:07

Има Симо синдикалац нека вози и онако ужива нити ради свој посао 15 година.

Name

Oo Obrenka

29.11.2019 18:25

Dok je čobanica Obrenka na čelu komisije za sprečavanje sukoba interesa ne brinite se

ODGOVORITE
Name

RE

29.11.2019 20:35

Kakva je to drzava, kad se ne zna ni sta je sukob intsresa.Ima li na ovo bilo koji komentar?. E ovo je prava slika drzave, zakona i vlasti.

Name

Титаник

30.11.2019 05:18

Неможе појединачно неко предузеће пословати кад је лоше окружење. Кад је Мекдоналдс отишао из Бањалуке знало се да идемо низбрдо.Све пропада , потребне реформе државе а ови који су нас довели довде нуде само козметичке промене .Док су ови исти на власти нећемо никад кренути напред.

ODGOVORITE