Ево у чему Србија доминира на тржишту Државе Израел

На управо завршеном тродневном Међународном сајму прехрамбених производа и пића, Исрафоод 2019, на тел-авивском Еxпо изложбеном простору, произвођачи замрзнутог јагодичастог воћа из Србије су потврдили неприкосновено лидерство на тамошњем тржишту.

Србија 29.11.2019 | 12:07
Ево у чему Србија доминира на тржишту Државе Израел
У организацији Привредне коморе Србије, на једном од најатрактивнијих и централно лоцираних штандова: Интерфоод, Еуро Фриго, Агранела, Агропартнер, ИТН група, Мастер Фруитс, БМН Малинас, Цолд Пресок, ПИК Бечеј и Санум пер фруцтус су имали прилике да се додатно представе домаћим дистрибутерима, односно увозницима, као и мрежама самопослуга, ресторана, кејтеринга и произвођача хране из Израела.



Сајам је одржан под покровитељством Министарства привреде и индрустрије Државе Израел и Привредне коморе Тел-Авива и Региона Центар. На њему је излагало преко 200 произвођача, корпорација, удружења, установа и инстутуција из Европе, Азије и Латинске Америке.

Уприличени су састанци у водећим мрежама самопослуга, попут Схуферсал и Рами Левy, током којих су обиђени релевантни капацитети.



Руководилац Центра за Блиски исток и Африку Привредне коморе Србије, Данијела Стрижак, је предводила делегацију Привредне коморе, у пратњи амбасадора Србије у Тел-Авиву Милутина Станојевића, почасног конзула Србије у Израелу Александра Николића и директора Одјељења за Балкан израелског Министарства иностраних послова Дан Оријана (Орyан) на састанку са земјеником директора Федерације израелских привредних комора Шарон Мермелштајн (Схарон Мермелстеин).

Израелски посјетиоци српског штанда су се посебно интересовали за замрзнуте купине, малине, боровнице, поврће, сухе шљиве, чоколадне аранжмане гранола, напитке и мед. Договорене су посјете локалних увозника и произвођача Србији при чему ће Привредна комора пружити сву неопходну помоћ у повезивању и логистици.

Свеукупан извоз из Србије у Израел је у 2018. у односу на претходну 2017. годину увећан за 71 %, док је у истом периоду у сектору коме припада замрзнуто воће скочио за импозантних 137 %! Текућа година је изузетно охрабрујућа јер биљежи супериорну превласт замрзнутог воћа из Србије, углавном из околина Ариља, Пожеге и Лознице, у свим важнијим ланцима самопослуга, попут Схуферсал, Рами Левy и Мега. Поред домаће амбалажираног паковања, српски производи уживају све ригорознији степен кашрут сертификовања.    

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

супер

29.11.2019 11:32

свака цаст за цланак! Јаца Србија знаци и јаца српска, јос само да Семберци преузму кормило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гед

29.11.2019 12:33

Јаца Србија моци це висе милостиње уплацивати Републици Српској јер овдје једино сто је Србија извезла и то квалитетно је само супље Србовање одавде бјезе и они сто су зивјели а не да други долазе и улазу

ОДГОВОРИТЕ