Браун у посљедњој секунди донио побједу Звезди

Црвена звезда је дошла до четврте побједе у Евролиги. Београђани су савладали Валенсију 76:73 и то тројком Лоренза Брауна у посљедњој секунди. “Црвено-бијели” су одиграли веома борбен меч, посебно у трећој четвртини када су успјели да дођу до 11 поена вишка, али се шпански тим није предавао и услиједила је драматична завршница у којој су домаћи ипак славили.

Кошарка 28.11.2019 | 21:56
Браун у посљедњој секунди донио побједу Звезди
Црвена звезда је одлично почела меч. Сјајна партија Бранка Лазића у нападу гдје је убацио 7 поена и квалитетна одбрана донијели су Београђанима предност 11:4. Ипак, прекид због квара на семафору одговарао је Шпанцима. Валенсија је успјела да се консолидује и да изједначи преко Вање Маринковића и Бојана Дубљевића.



Гости су тројком Бојана Дубљевића стигли и до плус 6(39:33) а до предности су дошли јер су домаћи промашили неколико полагања.

На старту треће четвртине Звезда је подигла ниво одбране. Београђани су одиграли веома снажно, зауставили су госте а на другој страни су прилично лако пробили одбрану Валенсије. Направили су прво серију 8:0 и прешли у вођство 48:43.

Шпански тим се накратко вратио на 48:47, а онда је Чарлс Џенкинс одиграо сјајно у одбрани, гдје је у два наврата одузео лопту ривала и донио нову серију 10:0 за плус 11 (58:47). 

Валенсија је на старту посљедње четвртине успјела да за минут и по направи серију 8:0 и приђе на 59:60. Налет гостију прекинуо је Били Берон својом тројком. Међутим Звезда је одиграла конфузно у нападу па је Бојан Дубљевић са двије тројке донио преокрет и вођство 65:63.

Услиједила је драматична завршница. Валенсија је имала напад али је Вивес промашио шут за три поена а онда је Лорензо Браун погодио тројку за 76:73.

Управо је плејмејкер Звезде био најефикаснији са 19 поена, док је Бранко Лазић додао 14 поена. Бојан Дубљевић је у пораженом тиму имао 22 поена.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар