Braun u posljednjoj sekundi donio pobjedu Zvezdi

Crvena zvezda je došla do četvrte pobjede u Evroligi. Beograđani su savladali Valensiju 76:73 i to trojkom Lorenza Brauna u posljednjoj sekundi. “Crveno-bijeli” su odigrali veoma borben meč, posebno u trećoj četvrtini kada su uspjeli da dođu do 11 poena viška, ali se španski tim nije predavao i uslijedila je dramatična završnica u kojoj su domaći ipak slavili.

Košarka 28.11.2019 | 21:56
Braun u posljednjoj sekundi donio pobjedu Zvezdi
Crvena zvezda je odlično počela meč. Sjajna partija Branka Lazića u napadu gdje je ubacio 7 poena i kvalitetna odbrana donijeli su Beograđanima prednost 11:4. Ipak, prekid zbog kvara na semaforu odgovarao je Špancima. Valensija je uspjela da se konsoliduje i da izjednači preko Vanje Marinkovića i Bojana Dubljevića.



Gosti su trojkom Bojana Dubljevića stigli i do plus 6(39:33) a do prednosti su došli jer su domaći promašili nekoliko polaganja.

Na startu treće četvrtine Zvezda je podigla nivo odbrane. Beograđani su odigrali veoma snažno, zaustavili su goste a na drugoj strani su prilično lako probili odbranu Valensije. Napravili su prvo seriju 8:0 i prešli u vođstvo 48:43.

Španski tim se nakratko vratio na 48:47, a onda je Čarls Dženkins odigrao sjajno u odbrani, gdje je u dva navrata oduzeo loptu rivala i donio novu seriju 10:0 za plus 11 (58:47). 

Valensija je na startu posljednje četvrtine uspjela da za minut i po napravi seriju 8:0 i priđe na 59:60. Nalet gostiju prekinuo je Bili Beron svojom trojkom. Međutim Zvezda je odigrala konfuzno u napadu pa je Bojan Dubljević sa dvije trojke donio preokret i vođstvo 65:63.

Uslijedila je dramatična završnica. Valensija je imala napad ali je Vives promašio šut za tri poena a onda je Lorenzo Braun pogodio trojku za 76:73.

Upravo je plejmejker Zvezde bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Branko Lazić dodao 14 poena. Bojan Dubljević je u poraženom timu imao 22 poena.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar