Испоручен у Хрватску нарко-бос

Хрватској је данас из Швајцарске изручен познати црногорски нарко-бос Мајкл Доковић (60), односно Иљмија Фрључкић гдје ће му се судити као вођи групе дилера ухапшених у великој међународној акцији Фамилија.

Регион 28.11.2019 | 21:54
Испоручен у Хрватску нарко-бос
Он је ухапшен у мају у Базелу након покушаја кријумчарења 603 килограма кокаина вредног 18 милиона евра из Уругваја у Швајцарску, а сада је завршио у загребачком затвору где ће сачекати суђење, преноси “Вечерњи лист”.

Осим њега, у октобру и новембру изручена су и двојица његових саучесника, држављанин Чешке (47) и држављанин Хрватске (36). 

Иначе, полицијска акција кодног имена Фамилиа, коју су иницирали хрватски ПНУСКОК И УСКОК, протекле две године водјена је на три континента и резултирала је запленом тоне кокаина, два милиона евра у готовини, милион евра у луксузној роби, а ухапшено је и 16 особа, медју којима су и два високо рангирана припадника Балканских наркокартела.

Доковић (60), познат по надимцима Мајк или Мајкл, рођен је као Иљмија Фрључкић у Подгорици у Црној Гори, а отад је користио небројено пуно лажних имена.

Како се наводи, он је једно време, под лажним идентитетима, живео у вили у загребачким Шестинама.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар