Isporučen u Hrvatsku narko-bos

Hrvatskoj je danas iz Švajcarske izručen poznati crnogorski narko-bos Majkl Doković (60), odnosno Iljmija Frljučkić gdje će mu se suditi kao vođi grupe dilera uhapšenih u velikoj međunarodnoj akciji Familija.

Region 28.11.2019 | 21:54
Isporučen u Hrvatsku narko-bos
On je uhapšen u maju u Bazelu nakon pokušaja krijumčarenja 603 kilograma kokaina vrednog 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku, a sada je završio u zagrebačkom zatvoru gde će sačekati suđenje, prenosi “Večernji list”.

Osim njega, u oktobru i novembru izručena su i dvojica njegovih saučesnika, državljanin Češke (47) i državljanin Hrvatske (36). 

Inače, policijska akcija kodnog imena Familia, koju su inicirali hrvatski PNUSKOK I USKOK, protekle dve godine vodjena je na tri kontinenta i rezultirala je zaplenom tone kokaina, dva miliona evra u gotovini, milion evra u luksuznoj robi, a uhapšeno je i 16 osoba, medju kojima su i dva visoko rangirana pripadnika Balkanskih narkokartela.

Doković (60), poznat po nadimcima Majk ili Majkl, rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno lažnih imena.

Kako se navodi, on je jedno vreme, pod lažnim identitetima, živeo u vili u zagrebačkim Šestinama.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar