Иванић: Усвајањем "Програма реформи" Додик понизио скупштину и јавност РС

БиХ је активирала МАП, рекао је почасни предсједник ПДП-а и бивши српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић. Он је у емисији “Пулс” БН ТВ навео да је усвајањем “Програма реформи”, који се држи у тајности, Милорад Додик понизио све - и Народну скупштину и јавност у Републици Српској.

Република Српска 28.11.2019 | 21:24
Иванић: Усвајањем "Програма реформи" Додик понизио скупштину и јавност РС
“Програм реформи БиХ” садржајно подразумијева активацију МАП-а, сматра Иванић и наглашава да су сви покушаји лидера СНСД-а Милорада Додика да јавности у Републици Српској то оправда на другачији начин - неискрени и лажни.

“Докле год се тај документ не пошаље - није активиран МАП. Оног тренутка кад се пошаље документ реформи, готово је. Дакле, лаж је и превара говорити да МАП није активиран. Можете написати било шта, али чињеница да сте у сједиште НАТО-а послали план реформи значи да је то завршено. МАП је завршена прича, БиХ је у МАП-у, сва Додикова прича јесте његов приступ да оправда своју политику”, каже Иванић.

- Да у том документу има нешто добро за Републику Српску, не би га Додик крио, каже Иванић, наводећи да то индиректно показује да се у тајности држе и све оне ствари што је Додик обећавао, а није успунио.

“Влада није о томе расправљала, предсједник Републике о томе није расправљао, Народна скупштина, Савјет министара, Парламент БиХ о томе нису расправљали. То је све одлука једног човјека. Ако је неко понизио Скупштину, онда је то урађено овим документом. Ако је ко понизио јавност, онда је то Додик, јер је усвојен документ о којем нико ништа не зна”, казао је Иванић у емисији "Пулс" БН ТВ.



- Додик је започео НАТО пут БиХ, он ће га и завршити, сматра Иванић и додаје - ово је потпуни пораз Додикове политике.

“Ово је пораз његове политике и показатељ негове немоћи. Ништа он није урадио. Ништа није добио. Коју политичку побједу је изнио? Било је приче о застави – гдје је застава Републике Српске у Предсједништву БиХ? Било је приче о видео-линковима. Било је приче да неће потписати никакав документ – ево, потписао је”, наводи Иванић.

Пут БиХ ка НАТО алијанси имаће далекосежне посљедице по Републику Српску, наводи Иванић.

“Мислим да ће то дефинитивно значити и одустајање Русије од било какве подршке на овом простору, а то би могао бити озбиљан стратешки пороблем за позицију Српске, зато што је Русија била принципијелна у захтјеву да се не мијењају суштинске карактеристике Дејтона”, каже Иванић.

На међународном плану БиХ није ником битна, сматра Иванић и наводи да ће најскупљу цијену тешког бремена данашњице платити само грађани, а не политичке елите.



“Ми живимо у таквим условима гдје се свјесно гради имиџ сукоба. Тада Изетбеговић изгледа као велики Бошњак, Додик велики Србин, Комшић велики Хрват, само у сукобима дају себи значај, а стварни живот никог не занима. Зато имамо негативну слику. Не знам коју бих инвестицију на подручју БиХ, а посебно Републике Српске могао издвојити у посљедних пет година као озбиљну”, каже он.

Актуелан политичка структура нема ни визију, ни мисију како да се носи са већ компликованим проблемима. Грађани Српске земљу напуштају најчешће због безизлазности, закључио је Иванић гостујући у емисији “Пулс” БН ТВ.





БН ТВ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Ма

28.11.2019 21:22

Немоцан је он да понизи...немоцан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриот

29.11.2019 05:03

Само би волио видијети те мозгове колики су кад га сада његова секта не осуди за издају Српског рода и порода!!! Страсно какав смо народ и какве нас битанге виде!!! А о професорици и пејиној унуци да неприцам!!! По њеном облацењу се види ко је и ста је!!

Name

Мирела Бецирбеговиц

29.11.2019 06:12

Својим политицким акцијама задњих 13 мјесеци је Додиг показао и доказао о каквом политицком сарлатану се ради!

Name

Славко

29.11.2019 06:15

БиХ је активирала МАП... али када?! "Начелник Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал Сенад Машовић изјавио је данас да је БиХ од 5. децембра 2018. године у Акционом плану за чланство (МАП) у НАТО-у."

Name

МТ Еволуција

29.11.2019 06:32

Подвале под теоријом подвале.

Name

Ре патриот

29.11.2019 08:35

Све му дозволили за рад лазног србовања,нисмо као народ слозили по реду приоритете,па сад кукамо,сами смо криви.

Name

В И Л И

28.11.2019 21:27

Он скупштину понижава од када је дошао на власт, а ово је врхунац, лицемјеру и издајнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

28.11.2019 21:29

хоце ли Миле одговарати посто је радио мимо одлуке скупстине РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2019 07:02

Одлука није закон и немора се поштовати

Name

За бл

29.11.2019 08:26

Ко це му судити?Мозда ти ! Хало,цовјек власник свега у РС,све је његово,сто се тице насих институција он је најбезбједанија особа у РС-у.

Name

За 20 година

28.11.2019 21:35

Тегелтија и Чубриловић су, без остатка, потврдили да је БиХ изнад РС, најавили пресељење моћи и суштинске власти из Бањалуке у Сарајево, на државни ниво и слање ентитета, као и власти у њему, на маргину.РС ће временом спасти на ниво мјесне заједнице и полако нестајати..Без моћи и могућности доношења било каквих одлука ће се и угасит тј. укинут ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за 20 година

29.11.2019 08:18

Твој коментар показује да немас висе од 20 година.Теби цудно сто је дрзава изнад ентитета,Додиково "СРБОВАЊЕ"те заглупило до те мјере да нецес препознавати осим Милетовог лазног патриотизма.

Name

Потписуј Радоване

28.11.2019 21:40

Нато је за нас добар,а друга је ствар шта ја Додику требало да прича да је против тога.Обзиром на његову очигледну похлепу вјероватно је материјална корист била разлог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

29.11.2019 07:30

Слазем се.Сада треба наставити пут у Нато,а Додика у затвор и многе Снсд тиранине.Онда цисцење и других странака од мангупа и папака.Све те папке и Снсд активисте на село да производе здраву храну без икакве новцане награде или дати им плату од 250 марака да могу да купе потребне ствари за хигијену јер су много прљави брате.

Name

Ветеран

29.11.2019 06:20

Народ РС је допустио да га исувисе дуго предводи један велеиздајник дезертер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ветеран

29.11.2019 08:22

Сада плацамо србовање,рацуни стизу на наплату,ово је тек поцетак,мада лицно мислим да овај пут нас није издао јер је НАТО најмање зло које морамо бирати.

Name

Логика

29.11.2019 07:29

А Ја не видим ко би нормалан инвестирао у ову црну рупу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

29.11.2019 08:04

И? Шта фали бити чланица НАТО-А? Бити међу најјачим, најразвијенијих...... Бити против зато што је НАТО бацио пар бомби а не пита се зашто је бацао те бомбе. Шта требају рећи људи из многих бх градова који су били свакодневно бомбардовани од стране Српске војске? Четири дуге године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

29.11.2019 08:47

Проблем је највеци ако одемо у Нато нецемо моци ратовати медусобно то је највеце зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриотизам не постоји ни у ком облику

29.11.2019 08:53

Него у цему је поента? То мозе бити само ЦБ, повецање ПДВ,инфлација......а стабилност и интерес БиХ се оцекује. Ко би то станцање контролисао и коме би били од користи?

ОДГОВОРИТЕ