Ivanić: Usvajanjem "Programa reformi" Dodik ponizio skupštinu i javnost RS

BiH je aktivirala MAP, rekao je počasni predsjednik PDP-a i bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. On je u emisiji “Puls” BN TV naveo da je usvajanjem “Programa reformi”, koji se drži u tajnosti, Milorad Dodik ponizio sve - i Narodnu skupštinu i javnost u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 28.11.2019 | 21:24
Ivanić: Usvajanjem "Programa reformi" Dodik ponizio skupštinu i javnost RS
“Program reformi BiH” sadržajno podrazumijeva aktivaciju MAP-a, smatra Ivanić i naglašava da su svi pokušaji lidera SNSD-a Milorada Dodika da javnosti u Republici Srpskoj to opravda na drugačiji način - neiskreni i lažni.

“Dokle god se taj dokument ne pošalje - nije aktiviran MAP. Onog trenutka kad se pošalje dokument reformi, gotovo je. Dakle, laž je i prevara govoriti da MAP nije aktiviran. Možete napisati bilo šta, ali činjenica da ste u sjedište NATO-a poslali plan reformi znači da je to završeno. MAP je završena priča, BiH je u MAP-u, sva Dodikova priča jeste njegov pristup da opravda svoju politiku”, kaže Ivanić.

- Da u tom dokumentu ima nešto dobro za Republiku Srpsku, ne bi ga Dodik krio, kaže Ivanić, navodeći da to indirektno pokazuje da se u tajnosti drže i sve one stvari što je Dodik obećavao, a nije uspunio.

“Vlada nije o tome raspravljala, predsjednik Republike o tome nije raspravljao, Narodna skupština, Savjet ministara, Parlament BiH o tome nisu raspravljali. To je sve odluka jednog čovjeka. Ako je neko ponizio Skupštinu, onda je to urađeno ovim dokumentom. Ako je ko ponizio javnost, onda je to Dodik, jer je usvojen dokument o kojem niko ništa ne zna”, kazao je Ivanić u emisiji "Puls" BN TV.



- Dodik je započeo NATO put BiH, on će ga i završiti, smatra Ivanić i dodaje - ovo je potpuni poraz Dodikove politike.

“Ovo je poraz njegove politike i pokazatelj negove nemoći. Ništa on nije uradio. Ništa nije dobio. Koju političku pobjedu je iznio? Bilo je priče o zastavi – gdje je zastava Republike Srpske u Predsjedništvu BiH? Bilo je priče o video-linkovima. Bilo je priče da neće potpisati nikakav dokument – evo, potpisao je”, navodi Ivanić.

Put BiH ka NATO alijansi imaće dalekosežne posljedice po Republiku Srpsku, navodi Ivanić.

“Mislim da će to definitivno značiti i odustajanje Rusije od bilo kakve podrške na ovom prostoru, a to bi mogao biti ozbiljan strateški poroblem za poziciju Srpske, zato što je Rusija bila principijelna u zahtjevu da se ne mijenjaju suštinske karakteristike Dejtona”, kaže Ivanić.

Na međunarodnom planu BiH nije nikom bitna, smatra Ivanić i navodi da će najskuplju cijenu teškog bremena današnjice platiti samo građani, a ne političke elite.



“Mi živimo u takvim uslovima gdje se svjesno gradi imidž sukoba. Tada Izetbegović izgleda kao veliki Bošnjak, Dodik veliki Srbin, Komšić veliki Hrvat, samo u sukobima daju sebi značaj, a stvarni život nikog ne zanima. Zato imamo negativnu sliku. Ne znam koju bih investiciju na području BiH, a posebno Republike Srpske mogao izdvojiti u posljednih pet godina kao ozbiljnu”, kaže on.

Aktuelan politička struktura nema ni viziju, ni misiju kako da se nosi sa već komplikovanim problemima. Građani Srpske zemlju napuštaju najčešće zbog bezizlaznosti, zaključio je Ivanić gostujući u emisiji “Puls” BN TV.





BN TV

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Ma

28.11.2019 21:22

Nemocan je on da ponizi...nemocan.

ODGOVORITE
Name

Patriot

29.11.2019 05:03

Samo bi volio vidijeti te mozgove koliki su kad ga sada njegova sekta ne osudi za izdaju Srpskog roda i poroda!!! Strasno kakav smo narod i kakve nas bitange vide!!! A o profesorici i pejinoj unuci da nepricam!!! Po njenom oblacenju se vidi ko je i sta je!!

Name

Mirela Becirbegovic

29.11.2019 06:12

Svojim politickim akcijama zadnjih 13 mjeseci je Dodig pokazao i dokazao o kakvom politickom sarlatanu se radi!

Name

Slavko

29.11.2019 06:15

BiH je aktivirala MAP... ali kada?! "Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general Senad Mašović izjavio je danas da je BiH od 5. decembra 2018. godine u Akcionom planu za članstvo (MAP) u NATO-u."

Name

MT Evolucija

29.11.2019 06:32

Подвале под теоријом подвале.

Name

Re patriot

29.11.2019 08:35

Sve mu dozvolili za rad laznog srbovanja,nismo kao narod slozili po redu prioritete,pa sad kukamo,sami smo krivi.

Name

V I L I

28.11.2019 21:27

On skupštinu ponižava od kada je došao na vlast, a ovo je vrhunac, licemjeru i izdajnice.

ODGOVORITE
Name

bl

28.11.2019 21:29

hoce li Mile odgovarati posto je radio mimo odluke skupstine RS

ODGOVORITE
Name

Re

29.11.2019 07:02

Odluka nije zakon i nemora se poštovati

Name

Za bl

29.11.2019 08:26

Ko ce mu suditi?Mozda ti ! Halo,covjek vlasnik svega u RS,sve je njegovo,sto se tice nasih institucija on je najbezbjedanija osoba u RS-u.

Name

Za 20 godina

28.11.2019 21:35

Tegeltija i Čubrilović su, bez ostatka, potvrdili da je BiH iznad RS, najavili preseljenje moći i suštinske vlasti iz Banjaluke u Sarajevo, na državni nivo i slanje entiteta, kao i vlasti u njemu, na marginu.RS će vremenom spasti na nivo mjesne zajednice i polako nestajati..Bez moći i mogućnosti donošenja bilo kakvih odluka će se i ugasit tj. ukinut ..

ODGOVORITE
Name

Re za 20 godina

29.11.2019 08:18

Tvoj komentar pokazuje da nemas vise od 20 godina.Tebi cudno sto je drzava iznad entiteta,Dodikovo "SRBOVANJE"te zaglupilo do te mjere da neces prepoznavati osim Miletovog laznog patriotizma.

Name

Potpisuj Radovane

28.11.2019 21:40

Nato je za nas dobar,a druga je stvar šta ja Dodiku trebalo da priča da je protiv toga.Obzirom na njegovu očiglednu pohlepu vjerovatno je materijalna korist bila razlog

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

29.11.2019 07:30

Slazem se.Sada treba nastaviti put u Nato,a Dodika u zatvor i mnoge Snsd tiranine.Onda ciscenje i drugih stranaka od mangupa i papaka.Sve te papke i Snsd aktiviste na selo da proizvode zdravu hranu bez ikakve novcane nagrade ili dati im platu od 250 maraka da mogu da kupe potrebne stvari za higijenu jer su mnogo prljavi brate.

Name

Veteran

29.11.2019 06:20

Narod RS je dopustio da ga isuvise dugo predvodi jedan veleizdajnik dezerter!

ODGOVORITE
Name

Re Veteran

29.11.2019 08:22

Sada placamo srbovanje,racuni stizu na naplatu,ovo je tek pocetak,mada licno mislim da ovaj put nas nije izdao jer je NATO najmanje zlo koje moramo birati.

Name

Logika

29.11.2019 07:29

A Ja ne vidim ko bi normalan investirao u ovu crnu rupu?

ODGOVORITE
Name

Kondor

29.11.2019 08:04

I? Šta fali biti članica NATO-A? Biti među najjačim, najrazvijenijih...... Biti protiv zato što je NATO bacio par bombi a ne pita se zašto je bacao te bombe. Šta trebaju reći ljudi iz mnogih bh gradova koji su bili svakodnevno bombardovani od strane Srpske vojske? Četiri duge godine?

ODGOVORITE
Name

Fed

29.11.2019 08:47

Problem je najveci ako odemo u Nato necemo moci ratovati medusobno to je najvece zlo

ODGOVORITE
Name

Patriotizam ne postoji ni u kom obliku

29.11.2019 08:53

Nego u cemu je poenta? To moze biti samo CB, povecanje PDV,inflacija......a stabilnost i interes BiH se ocekuje. Ko bi to stancanje kontrolisao i kome bi bili od koristi?

ODGOVORITE