"Бимал" преузео сомборску фирму "Ново сунце"

Компанија "Бимал" из Брчког преузела је сомборску Фабрику за производњу јестивог уља "Ново сунце" чиме су се годишњи капацитети прераде уљарица удвостручени у односу на досадашњу годишњу производњу од 120. 000 тона.

Регион 28.11.2019 | 13:09
"Бимал" преузео сомборску фирму "Ново сунце"
Илија Студен, предсједник управе `Студен групе` у оквиру које послује "Бимал", рекао је данас на конференцији за новинаре да ова регија има добру производњу уљарица и сировине, поготово Војводина.

"Анализирали смо како можемо ојачати позицију `Бимала` и `Бимал групе`, да будемо што бољи, ближи сировини и ојачамо свеукупне капацитете. Добили смо сагласност свих конкуренцијских вијећа регије и шире за укрупњавање индустрије уља преузимањем Фабрике `Ново сунце`, сада већ `Бимал сунце`", истакао је Студен.

Замјеник генералног директора компаније "Бимал" Митја Ковачич навео је да су основни разлози за овај корак то што су капацитети фабрике у Брчком премали за задовољење свих потреба тржишта, те је на овај начин омогућена боља контрола производње, као и боља позиција на тржишту Балкана, ЕУ и Блиског истока.

"Због иновативног приступа производњи и високог квалитета, покренули смо производњу одређених специјалитета које пласирамо на тржиште Далеког истока и тај посао моћи ћемо још више развијати сада када имамо своје властите капацитете", рекао је Ковачич.

Он је додао да компанија планира да повећа производне капацитете прераде уљарица у Србији до 180.000 тона, чиме ће "Бимал група" достићи 300.000 тона.



(БН/Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мика

28.11.2019 12:29

Сретно Бимал.

ОДГОВОРИТЕ