Пало помирење посланика, али не и руковање

На сједници Етичког одбора Народне скупштине Републике Српске (НСРС) данас су се „помирили“ посланици Костадин Васић (Уједињена Српска) и Драшко Станивуковић (ПДП), који су један против другог поднијели пријаве овом одбору, због изречених увреда током скупштинских сједница.

Република Српска 27.11.2019 | 12:44
Пало помирење посланика, али не и руковање
Предсједница скупштинског Етичког одбора Соња Караџић - Јовичевић потврдила је да су обојица имали, како је рекла, џентлменски приступ, током сједнице и разговарали на „високо цивилизованом нивоу“.

Васић је потврдио да су падала тешке ријечи, али, како каже, човјек мора и да прашта, те да није било зле намјере ни са једне стране.

-Ако је са моје стране било нешто некоректно, спреман сам да сједнем и разговарам. У овој скупштини сви треба да се повуку корак уназад и да радимо цивилизовано и у складу с пословником. Са Драшком сам попеглао ситуацију - тврди Васић.

Станивуковић је рекао да се некада у Скупштини РС ради и по 12 до 14 сати ради у једној просторији, под рефлеткорима и камерама, и да свако има „емоције, акције и реакције“.

- Ситуација је сада чиста, одбор неће имати тешког посла у овим случајевима јер смо ми то између себе коректно и људски ријешили - казао је Станивуковић.

Станић напустио сједницу Етичког одбора



За разлику од њих двојице, шеф Клуба СНСД-а Миладин Станић (СДС) није повукао увредљиву изјаву против министарице финансија РС Зоре Видовић, коју је назвао „глупачом“.

Шеф клуба посланика СДС, Миладин Станић, пред одбором се нашао јер је увриједио министарку финансија Зору Видиовић, међутим, он није хтио никоме да се извињава.


– Шта је моја тешка ријече, у односу на оно шта раде у Влади… Распустите одбор, он онда нема никакву тежину. Без медија нећу да разговарам, моја је ствар како ћу се ја понашати – рекао је Станић током засједња Етичког одбора, који је овај пут требао да разматра чак шест пријава посланика. 

Станић, кога је због увреде изреченој министарки финансија пријавио Шеф клуба посланика СНСД, Игор Жунић, након тога из протеста напустио засједање.

Он је нагласио да је спреман да оде на “доживотну робију” ако се докажу оптужбе које је посланик Жунић рекао на његов рачун. 



(БН/Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

007

27.11.2019 11:47

Свака част на том гесту обојице.Што мање вређања и омаловажавања убудуће,надам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

27.11.2019 11:51

Е благо нама са оваквом "скупстином"!!! Ово исто ко да су криминалци запосјели дјецији вртиц!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

27.11.2019 12:21

Јесте глупаца, а ни Зуниц није несто бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

27.11.2019 13:27

Сада ми је лакнуло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеглање

27.11.2019 17:03

Васић са Станивуковићем "попеглао" ситуацију. Дајте молим вас сиђите нам са грбаче ви папци Дудукови

ОДГОВОРИТЕ
Name

В И Л И

27.11.2019 21:23

Драшко свака част, покажи овом старом тзв. политичару шта је нормалан човјек. Ради и указуј на све облике девијација, али културно и мудро, то их излуђује.

ОДГОВОРИТЕ