Palo pomirenje poslanika, ali ne i rukovanje

Na sjednici Etičkog odbora Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) danas su se „pomirili“ poslanici Kostadin Vasić (Ujedinjena Srpska) i Draško Stanivuković (PDP), koji su jedan protiv drugog podnijeli prijave ovom odboru, zbog izrečenih uvreda tokom skupštinskih sjednica.

Republika Srpska 27.11.2019 | 12:44
Palo pomirenje poslanika, ali ne i rukovanje
Predsjednica skupštinskog Etičkog odbora Sonja Karadžić - Jovičević potvrdila je da su obojica imali, kako je rekla, džentlmenski pristup, tokom sjednice i razgovarali na „visoko civilizovanom nivou“.

Vasić je potvrdio da su padala teške riječi, ali, kako kaže, čovjek mora i da prašta, te da nije bilo zle namjere ni sa jedne strane.

-Ako je sa moje strane bilo nešto nekorektno, spreman sam da sjednem i razgovaram. U ovoj skupštini svi treba da se povuku korak unazad i da radimo civilizovano i u skladu s poslovnikom. Sa Draškom sam popeglao situaciju - tvrdi Vasić.

Stanivuković je rekao da se nekada u Skupštini RS radi i po 12 do 14 sati radi u jednoj prostoriji, pod refletkorima i kamerama, i da svako ima „emocije, akcije i reakcije“.

- Situacija je sada čista, odbor neće imati teškog posla u ovim slučajevima jer smo mi to između sebe korektno i ljudski riješili - kazao je Stanivuković.

Stanić napustio sjednicu Etičkog odbora



Za razliku od njih dvojice, šef Kluba SNSD-a Miladin Stanić (SDS) nije povukao uvredljivu izjavu protiv ministarice finansija RS Zore Vidović, koju je nazvao „glupačom“.

Šef kluba poslanika SDS, Miladin Stanić, pred odborom se našao jer je uvrijedio ministarku finansija Zoru Vidiović, međutim, on nije htio nikome da se izvinjava.


– Šta je moja teška riječe, u odnosu na ono šta rade u Vladi… Raspustite odbor, on onda nema nikakvu težinu. Bez medija neću da razgovaram, moja je stvar kako ću se ja ponašati – rekao je Stanić tokom zasjednja Etičkog odbora, koji je ovaj put trebao da razmatra čak šest prijava poslanika. 

Stanić, koga je zbog uvrede izrečenoj ministarki finansija prijavio Šef kluba poslanika SNSD, Igor Žunić, nakon toga iz protesta napustio zasjedanje.

On je naglasio da je spreman da ode na “doživotnu robiju” ako se dokažu optužbe koje je poslanik Žunić rekao na njegov račun. 



(BN/Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

007

27.11.2019 11:47

Svaka čast na tom gestu obojice.Što manje vređanja i omalovažavanja ubuduće,nadam se.

ODGOVORITE
Name

???

27.11.2019 11:51

E blago nama sa ovakvom "skupstinom"!!! Ovo isto ko da su kriminalci zaposjeli djeciji vrtic!!

ODGOVORITE
Name

Ratko

27.11.2019 12:21

Jeste glupaca, a ni Zunic nije nesto bolji.

ODGOVORITE
Name

Dule

27.11.2019 13:27

Sada mi je laknulo

ODGOVORITE
Name

Peglanje

27.11.2019 17:03

Vasić sa Stanivukovićem "popeglao" situaciju. Dajte molim vas siđite nam sa grbače vi papci Dudukovi

ODGOVORITE
Name

V I L I

27.11.2019 21:23

Draško svaka čast, pokaži ovom starom tzv. političaru šta je normalan čovjek. Radi i ukazuj na sve oblike devijacija, ali kulturno i mudro, to ih izluđuje.

ODGOVORITE