Станић: Нико није одговарао за пропале пројекте у Српској (ВИДЕО)

"Нико није одговарао за пропале пројекте "Никола Тесла", гдје је нестало преко 20 милиона, Фармаланд, гдје је нестало око 40 милиона, Унис Дервента преко 400 милиона, у Бобар Банци пропало је преко 250 марака државног новца, у Банци Српске 150, ровним резервема 40 у ИРБ-у 200 милиона КМ. . . Ви сте једна превара и оно што је урађено на штету РС нестало је око милијарду марака, ево све је на папиру, нико није одговарао", казао је Станић.

Република Српска 27.11.2019 | 12:14
Станић: Нико није одговарао за пропале пројекте у Српској (ВИДЕО)
- Пошто нико од лица одговорних што су Република Српска и њени грађани оштећени за милијарду марака није одговарао Влада континуитета не може гарантовати да Добровољни пензиони фонд није још једна у низу превара, казао је данас Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС.

Станић је обраћајући се на скупштинском засједању питао чији капитал стоји иза Добровољног пензионог фонда.

„Поставља се питање колико година Влада намјерава да издваја девет милона КМ за овај фонд. То није мало новца и мора се тачно знати колико година ће држава у овај фонд уплаћивати 20 КМ по запосленом раднику у јавном сектору“, казао је Станић.

Он је упозорио да су приватни пензиони фондови пропадали и у много развијенијим друштвима од Републике Српске, као што је Аустрија. 

"Ово није влада од повјерења, него превара, јер је ово влада континуитета која је доноисла штетне одлуке а нико није одговарао", казао је Станић, илуструјући то примјерима:

"Нико није одговарао за пропале пројекте "Никола Тесла", гдје је нестало преко 20 милиона, Фармаланд, гдје је нестало око 40 милиона, Унис Дервента преко 400 милиона, у Бобар Банци пропало је преко 250 марака државног новца, у Банци Српске 150, ровним резервема 40 у ИРБ-у 200 милиона КМ... Ви сте једна превара и оно што је урађено на штету РС нестало је око милијарду марака, ево све је на папиру, нико није одговарао", казао је Станић.

Он је нагласио да се овој власти и Влади не може вјеровати ни у будуће, јер они нису санкционисали људе који су на разне начине Републику Српску оштетили за милијарду марака.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

!!!

27.11.2019 11:34

ста раде ова два фикуса из Добоја?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех...

27.11.2019 11:40

Станицу , ниси навео ону највецу пљацку , а то је фабрика глинице Бирац Зворник , а која је теска преко милијрду , те рафинерија Брод , све дјела актуелног , ненародног , пљацкаског резима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није нестало

27.11.2019 11:46

Није нестало. Украли су. Е нека и врате. Банда саторска. Јел онај сатрап дао Зељки новинарки пет милиона. И ста онај спикерциц Драско из Приједора прица. Какав је то све сљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

27.11.2019 12:08

Новац није живо биће па да може умријети, односно нестати. Новац јавног сектора, односно Републике Српске је само несвјесно или свјесно, а прије свега у циљу нећије личне користи прешао на приватне рачуне, односно постао приватна имовина. Власт због тога постоји, како изв ршна, тако и законодавна и судска да утврди шта се десило. Ако неће онда значи да то недозвољавају људи из власти који су умијешани у незаконите радње.

ОДГОВОРИТЕ