Stanić: Niko nije odgovarao za propale projekte u Srpskoj (VIDEO)

"Niko nije odgovarao za propale projekte "Nikola Tesla", gdje je nestalo preko 20 miliona, Farmaland, gdje je nestalo oko 40 miliona, Unis Derventa preko 400 miliona, u Bobar Banci propalo je preko 250 maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, rovnim rezervema 40 u IRB-u 200 miliona КM. . . Vi ste jedna prevara i ono što je urađeno na štetu RS nestalo je oko milijardu maraka, evo sve je na papiru, niko nije odgovarao", kazao je Stanić.

Republika Srpska 27.11.2019 | 12:14
Stanić: Niko nije odgovarao za propale projekte u Srpskoj (VIDEO)
- Pošto niko od lica odgovornih što su Republika Srpska i njeni građani oštećeni za milijardu maraka nije odgovarao Vlada kontinuiteta ne može garantovati da Dobrovoljni penzioni fond nije još jedna u nizu prevara, kazao je danas Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS.

Stanić je obraćajući se na skupštinskom zasjedanju pitao čiji kapital stoji iza Dobrovoljnog penzionog fonda.

„Postavlja se pitanje koliko godina Vlada namjerava da izdvaja devet milona КM za ovaj fond. To nije malo novca i mora se tačno znati koliko godina će država u ovaj fond uplaćivati 20 КM po zaposlenom radniku u javnom sektoru“, kazao je Stanić.

On je upozorio da su privatni penzioni fondovi propadali i u mnogo razvijenijim društvima od Republike Srpske, kao što je Austrija. 

"Ovo nije vlada od povjerenja, nego prevara, jer je ovo vlada kontinuiteta koja je donoisla štetne odluke a niko nije odgovarao", kazao je Stanić, ilustrujući to primjerima:

"Niko nije odgovarao za propale projekte "Nikola Tesla", gdje je nestalo preko 20 miliona, Farmaland, gdje je nestalo oko 40 miliona, Unis Derventa preko 400 miliona, u Bobar Banci propalo je preko 250 maraka državnog novca, u Banci Srpske 150, rovnim rezervema 40 u IRB-u 200 miliona КM... Vi ste jedna prevara i ono što je urađeno na štetu RS nestalo je oko milijardu maraka, evo sve je na papiru, niko nije odgovarao", kazao je Stanić.

On je naglasio da se ovoj vlasti i Vladi ne može vjerovati ni u buduće, jer oni nisu sankcionisali ljude koji su na razne načine Republiku Srpsku oštetili za milijardu maraka.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

!!!

27.11.2019 11:34

sta rade ova dva fikusa iz Doboja?!

ODGOVORITE
Name

Eh...

27.11.2019 11:40

Stanicu , nisi naveo onu najvecu pljacku , a to je fabrika glinice Birac Zvornik , a koja je teska preko milijrdu , te rafinerija Brod , sve djela aktuelnog , nenarodnog , pljackaskog rezima .

ODGOVORITE
Name

Nije nestalo

27.11.2019 11:46

Nije nestalo. Ukrali su. E neka i vrate. Banda satorska. Jel onaj satrap dao Zeljki novinarki pet miliona. I sta onaj spikercic Drasko iz Prijedora prica. Kakav je to sve sljam.

ODGOVORITE
Name

ZNANJE

27.11.2019 12:08

Novac nije živo biće pa da može umrijeti, odnosno nestati. Novac javnog sektora, odnosno Republike Srpske je samo nesvjesno ili svjesno, a prije svega u cilju nećije lične koristi prešao na privatne račune, odnosno postao privatna imovina. Vlast zbog toga postoji, kako izv ršna, tako i zakonodavna i sudska da utvrdi šta se desilo. Ako neće onda znači da to nedozvoljavaju ljudi iz vlasti koji su umiješani u nezakonite radnje.

ODGOVORITE