Црнадак имао несрећу на улазу у Бањалуку

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак прије неколико дана имао је саобраћајну несрећу на улазу у Бањалуку, али том приликом није било повријеђених, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 26.11.2019 | 19:24
Црнадак имао несрећу на улазу у Бањалуку
Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак прије неколико дана имао је саобраћајну несрећу на улазу у Бањалуку, али том приликом није било повријеђених, сазнаје Српскаинфо. 

Према нашим информацијама, министар Црнадак и његова пратња се нису одмах зауставили и позвали полицију.

– Несрећа се догодила када је министар иностраних послова ишао према Бањалуци службеним аутомобилом, којим је управљао његов возач – појаснио је наш саговорник.

Додаје да је возач био дужан пријавити полицији да се десила несрећа како би могли наплатити насталу штету.

Игор Црнадак је за Српскаинфо потврдио да се десила ова несрећа, те да, срећом, нико није повријеђен.

– Имали смо једну мању незгоду.  Ударили смо у лисицу која нам је истрчала на пут. Није било никаквих посебних посљедица. Сви смо живи и здрави, осим лисице – рекао је Црнадак.

Наставили пут
Он је додао да су на возилу настала оштећења, али да су успјели да дођу до Бањалуке.

– Када смо стигли на улаз у Бањалуку, ту смо се морали зауставити због  квара на возилу. Исцурило је уље, па смо морали стати – појаснио је Црнадак.

Према његовим ријечима, они су затим позвали полицију, која је дошла и обавила увиђај.

Занимљиво да о овој саобраћајној несрећи није била обавијештена јавност ни од стране Полицијске управе Бањалука, као ни од стране Министарства иностраних послова БиХ.
 
Према сазнањима Српскаинфо, о овој несрећи је, осим полиције, обавјештена и Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ, јер је Црнадак штићена особа. 

– Према закону, они су након несреће дужни обавијестити Дирекцију и полицију, а да је било ријеч о судару с другим возилом или страху да је ријеч о покушају атентата, онда би морали обавијестити и припаднике СИПА – појаснио је саговорник Српскаинфо.

Увиђај

У Полицијској управи Бањалука рекли су да им је пријављена ова несрећа.

– Пошто је учесник несреће напустио мјесте саобраћајне незгоде, није било могуће обавити увиђај. Ако учесник затражи, по закону му можемо издати само службену забиљешку – истакли су у полицији.

Међутим, поставља се питање да ли су Црнадак и његова пратња прекршили закон када су напустили мјесто несреће.

Према Закону о саобраћају, учесник саобраћајне незгоде у којој је настала материјална штета дужан је остати на мјесту гдје се то десило.

– Учесник се може привремено удаљити само ради пружања помоћи повријеђеним у незгоди или ако му је и самом потребна љекарска помоћ. Затим мора обавијестити најближу полицијску станицу о саобраћајној незгоди, вратити се на мјесто несреће и сачекати долазак слубженог лица које обавља увиђај – пише у закону.

У случају напуштања мјеста несреће не може се обавити увиђај, па тако није могуће ни наплатити штету.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милун

27.11.2019 06:42

Ово је бар штићена личност па се овако десило.У Лопарама командир Јекић упути на увиђај раднике за саобраћајке које се накнадно пријаве и по читав дан и издају им се потребна документа како би регулисали штету (иако и сами полицајци на увиђају знају да се радило о алкохолисаним возачима који нису смјели пријавити саобраћајку до њиховог отрежњења а још возила страних таблица).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

27.11.2019 08:33

Ниста ново и није први пут да је имао саобрацајку и није ни цудно кад возе ненормално брзо,а није ни први пут да лупају аута а ник9 не сноси одговорност нити је ко санкционисан

Name

ИстоцноСарајево111

27.11.2019 09:09

Њихова је ствар хоце ли стати или неце у оваквом слуцају! Као пратилац никад неби дозволио да се ауто са стиценом лицности заустави у ово доба на овом мјесту!

ОДГОВОРИТЕ