Crnadak imao nesreću na ulazu u Banjaluku

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prije nekoliko dana imao je saobraćajnu nesreću na ulazu u Banjaluku, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 26.11.2019 | 19:24
Crnadak imao nesreću na ulazu u Banjaluku
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prije nekoliko dana imao je saobraćajnu nesreću na ulazu u Banjaluku, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih, saznaje Srpskainfo. 

Prema našim informacijama, ministar Crnadak i njegova pratnja se nisu odmah zaustavili i pozvali policiju.

– Nesreća se dogodila kada je ministar inostranih poslova išao prema Banjaluci službenim automobilom, kojim je upravljao njegov vozač – pojasnio je naš sagovornik.

Dodaje da je vozač bio dužan prijaviti policiji da se desila nesreća kako bi mogli naplatiti nastalu štetu.

Igor Crnadak je za Srpskainfo potvrdio da se desila ova nesreća, te da, srećom, niko nije povrijeđen.

– Imali smo jednu manju nezgodu.  Udarili smo u lisicu koja nam je istrčala na put. Nije bilo nikakvih posebnih posljedica. Svi smo živi i zdravi, osim lisice – rekao je Crnadak.

Nastavili put
On je dodao da su na vozilu nastala oštećenja, ali da su uspjeli da dođu do Banjaluke.

– Kada smo stigli na ulaz u Banjaluku, tu smo se morali zaustaviti zbog  kvara na vozilu. Iscurilo je ulje, pa smo morali stati – pojasnio je Crnadak.

Prema njegovim riječima, oni su zatim pozvali policiju, koja je došla i obavila uviđaj.

Zanimljivo da o ovoj saobraćajnoj nesreći nije bila obaviještena javnost ni od strane Policijske uprave Banjaluka, kao ni od strane Ministarstva inostranih poslova BiH.
 
Prema saznanjima Srpskainfo, o ovoj nesreći je, osim policije, obavještena i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, jer je Crnadak štićena osoba. 

– Prema zakonu, oni su nakon nesreće dužni obavijestiti Direkciju i policiju, a da je bilo riječ o sudaru s drugim vozilom ili strahu da je riječ o pokušaju atentata, onda bi morali obavijestiti i pripadnike SIPA – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Uviđaj

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je prijavljena ova nesreća.

– Pošto je učesnik nesreće napustio mjeste saobraćajne nezgode, nije bilo moguće obaviti uviđaj. Ako učesnik zatraži, po zakonu mu možemo izdati samo službenu zabilješku – istakli su u policiji.

Međutim, postavlja se pitanje da li su Crnadak i njegova pratnja prekršili zakon kada su napustili mjesto nesreće.

Prema Zakonu o saobraćaju, učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je nastala materijalna šteta dužan je ostati na mjestu gdje se to desilo.

– Učesnik se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći povrijeđenim u nezgodi ili ako mu je i samom potrebna ljekarska pomoć. Zatim mora obavijestiti najbližu policijsku stanicu o saobraćajnoj nezgodi, vratiti se na mjesto nesreće i sačekati dolazak slubženog lica koje obavlja uviđaj – piše u zakonu.

U slučaju napuštanja mjesta nesreće ne može se obaviti uviđaj, pa tako nije moguće ni naplatiti štetu.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milun

27.11.2019 07:42

Ovo je bar štićena ličnost pa se ovako desilo.U Loparama komandir Jekić uputi na uviđaj radnike za saobraćajke koje se naknadno prijave i po čitav dan i izdaju im se potrebna dokumenta kako bi regulisali štetu (iako i sami policajci na uviđaju znaju da se radilo o alkoholisanim vozačima koji nisu smjeli prijaviti saobraćajku do njihovog otrežnjenja a još vozila stranih tablica).

ODGOVORITE
Name

Max

27.11.2019 09:33

Nista novo i nije prvi put da je imao saobracajku i nije ni cudno kad voze nenormalno brzo,a nije ni prvi put da lupaju auta a nik9 ne snosi odgovornost niti je ko sankcionisan

Name

IstocnoSarajevo111

27.11.2019 10:09

Njihova je stvar hoce li stati ili nece u ovakvom slucaju! Kao pratilac nikad nebi dozvolio da se auto sa sticenom licnosti zaustavi u ovo doba na ovom mjestu!

ODGOVORITE