Давање крви за болницу у Градишци

На трећу овогодишња хуманитарна акција добровољног давања крви, која је одржана данас у србачком Дому здравља, одазвало се 57 добровољних давалаца ове драгоцјене течности од којих је 50 дало крв.

Република Српска 26.11.2019 | 17:43
Давање крви за болницу у Градишци
Медју њима је било и девет ученика Центра средњих школа „Петар Кочић“, што посебно  охрабрује  организатора акције–Црвени крст Србац јер заинтересованост младих представља   гаранцију  одржавања дугогодишње  традиције  добровољног давалаштва крви  у овој општини.

За потребе  градишке Болнице прикупљено је  осамнаест  литара крвне плазме.

„Залихе крви  у нашој болници су на солидном нивоу, али  свака  кап више   је веома значајна као помоћ у лијечењу болесних и спашавању људских живота у нашој здравственој установи. Задовољна сам одзивом, али и здравственим стањем добровољаца“, изјавила је  специјалиста трансфузијске медицине  Опште болнице Градишка  др. Татјана Милешевић Бабић.



Медју  хуманистима је био и Раденко Плотан који је четрнаести пут даровао крв.

„Имам позитивна искуства и на основу тога позивам све који могу да дају крв  да се укључе у акцију. Лијеп је осјећај кад знате да  ће ваша крв можда спасити   нечији живот“, каже Раденко.

Србачки клуб добровољних давалаца крви, који дјелује при општинској организацији Црвеног крста, има око 200 чланова  медју којимна  је око стотину редовних, од којих су неки, попут Владимира Теиновића,  крв дало  преко стотину пута.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар