Davanje krvi za bolnicu u Gradišci

Na treću ovogodišnja humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana danas u srbačkom Domu zdravlja, odazvalo se 57 dobrovoljnih davalaca ove dragocjene tečnosti od kojih je 50 dalo krv.

Republika Srpska 26.11.2019 | 17:43
Davanje krvi za bolnicu u Gradišci
Medju njima je bilo i devet učenika Centra srednjih škola „Petar Kočić“, što posebno  ohrabruje  organizatora akcije–Crveni krst Srbac jer zainteresovanost mladih predstavlja   garanciju  održavanja dugogodišnje  tradicije  dobrovoljnog davalaštva krvi  u ovoj opštini.

Za potrebe  gradiške Bolnice prikupljeno je  osamnaest  litara krvne plazme.

„Zalihe krvi  u našoj bolnici su na solidnom nivou, ali  svaka  kap više   je veoma značajna kao pomoć u liječenju bolesnih i spašavanju ljudskih života u našoj zdravstvenoj ustanovi. Zadovoljna sam odzivom, ali i zdravstvenim stanjem dobrovoljaca“, izjavila je  specijalista transfuzijske medicine  Opšte bolnice Gradiška  dr. Tatjana Milešević Babić.



Medju  humanistima je bio i Radenko Plotan koji je četrnaesti put darovao krv.

„Imam pozitivna iskustva i na osnovu toga pozivam sve koji mogu da daju krv  da se uključe u akciju. Lijep je osjećaj kad znate da  će vaša krv možda spasiti   nečiji život“, kaže Radenko.

Srbački klub dobrovoljnih davalaca krvi, koji djeluje pri opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, ima oko 200 članova  medju kojimna  je oko stotinu redovnih, od kojih su neki, poput Vladimira Teinovića,  krv dalo  preko stotinu puta.

(BN/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar