Прве фотографије Невесиња након земљотреса

У Невесињу се, након јутрошњег земљотреса, ситуација полако смирује, али су видљива оштећења на бројним објектима.

Република Српска 26.11.2019 | 16:01
Прве фотографије Невесиња након земљотреса
Оштећења су настала током првог земљотреса од 5,4 степена Рихтера, који се десио у 10.19, а послије тога су услиједила још два мањег интензитета.

– Јутрос око десет је у граду завладала паника. Кад се земља затресла, сви су истрчали на улицу: из канцеларија, кафана, учионица, продавница. Свуда наоколо је било поломљеног стакла и цријепова – прича за Српскаинфо Милан Шиљеговић, музички уредник у Радио Невесињу, који од јутрос дежура у студију.

Каже како се у једном тренутку на улици нашло скоро 1.000 основаца и средњошколаца, те да ће школе и вртићи у Невесињу остати затворени и у поподневној смјени.



– Ђаци су у паници истрчали, оставивши све своје ствари у учионицама. Касније су се вратили, узели ранчеве и отишли кући – каже Милан.

Наводи и да је у студију Радио Невесиња сва опрема попадала и испретурана, али да програм није прекидан.

– Колика су оштећења тек ће се установити, али на многим кућама и зградама су попадали цријепови и поломљена су стакла на прозорима – каже наш саговорник.





(Српскаинфо)
Фото: Радио Невесиње/РАС Србија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бања Лука

26.11.2019 15:09

Немој само да је од дезертера Тамимдзије да је несто остецено....он се за то борио..било би стета ....нек се све сруси само немој њихово ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Је Таминдзија

26.11.2019 16:31

Ста он ради у свом зивоту

Name

Ја

26.11.2019 16:46

Земљотрес је страшан,срећом пуно није порушио!

Name

Ре Бањалука

27.11.2019 07:14

Врло неукусно коментарисање, којем никако нема мјеста, послије оваквих вијести! Потрес је временска непогода, једна несрећа, и нико не зна кад и гдје ће затрести, и зато је најбоље молити се Богу да нас заобиђе, јер бар ми, Бањалучани знамо шта је то! Зато, не шалите се с тим!