Prve fotografije Nevesinja nakon zemljotresa

U Nevesinju se, nakon jutrošnjeg zemljotresa, situacija polako smiruje, ali su vidljiva oštećenja na brojnim objektima.

Republika Srpska 26.11.2019 | 16:01
Prve fotografije Nevesinja nakon zemljotresa
Oštećenja su nastala tokom prvog zemljotresa od 5,4 stepena Rihtera, koji se desio u 10.19, a poslije toga su uslijedila još dva manjeg intenziteta.

– Jutros oko deset je u gradu zavladala panika. Kad se zemlja zatresla, svi su istrčali na ulicu: iz kancelarija, kafana, učionica, prodavnica. Svuda naokolo je bilo polomljenog stakla i crijepova – priča za Srpskainfo Milan Šiljegović, muzički urednik u Radio Nevesinju, koji od jutros dežura u studiju.

Kaže kako se u jednom trenutku na ulici našlo skoro 1.000 osnovaca i srednjoškolaca, te da će škole i vrtići u Nevesinju ostati zatvoreni i u popodnevnoj smjeni.



– Đaci su u panici istrčali, ostavivši sve svoje stvari u učionicama. Kasnije su se vratili, uzeli rančeve i otišli kući – kaže Milan.

Navodi i da je u studiju Radio Nevesinja sva oprema popadala i ispreturana, ali da program nije prekidan.

– Kolika su oštećenja tek će se ustanoviti, ali na mnogim kućama i zgradama su popadali crijepovi i polomljena su stakla na prozorima – kaže naš sagovornik.





(Srpskainfo)
Foto: Radio Nevesinje/RAS Srbija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

26.11.2019 15:09

Nemoj samo da je od dezertera Tamimdzije da je nesto osteceno....on se za to borio..bilo bi steta ....nek se sve srusi samo nemoj njihovo ....

ODGOVORITE
Name

Ko Je Tamindzija

26.11.2019 16:31

Sta on radi u svom zivotu

Name

Ja

26.11.2019 16:46

Zemljotres je strašan,srećom puno nije porušio!

Name

Re Banjaluka

27.11.2019 07:14

Vrlo neukusno komentarisanje, kojem nikako nema mjesta, poslije ovakvih vijesti! Potres je vremenska nepogoda, jedna nesreća, i niko ne zna kad i gdje će zatresti, i zato je najbolje moliti se Bogu da nas zaobiđe, jer bar mi, Banjalučani znamo šta je to! Zato, ne šalite se s tim!